Wij zijn BUKO

Ondernemende dienstverlener

Denk aan bouw, industrie, offshore, onderwijs, overheid, zorginstellingen en de evenementensector. En voeg daar bouwplaatsinrichting, tijdelijke huisvesting, tijdelijke verkeersmaatregelen, tijdelijk sanitair en transport aan toe. Dat is BUKO – een onafhankelijke dienstverlener. En ook een van onze opdrachtgevers. Samen met BUKO startten wij een uitdagend traject: een compleet vernieuwde merkidentiteit, tot in de puntjes doorgevoerd. En wat is er leuker dan dat? Precies onze gedachte.

De opdracht

Nieuw logo, nieuwe huisstijl

Als wij naar BUKO kijken, dan zien we een service-gericht, solide en professionele organisatie. Dit was dan ook het uitgangspunt voor het logo en de huisstijl. Een robuust merk, dat staat als een huis. En herkenbaar bovendien. In directe samenwerking met BUKO kwamen wij tot de vernieuwde kleurstelling, typografie en een uitgebreide iconenstijl. Deze stijl is doorgevoerd in alle communicatiemiddelen, en wordt tot op de dag van vandaag nauwkeurig bewaakt door de medewerkers van BUKO.

“Onze nieuwe huisstijl past bij deze tijd, is stoer en krachtig. Een logo dat onze ambitie weerspiegelt. Een dikke stoere letter gevolgd door een krachtige punt. Klanten helpen en service verlenen, elkaar helpen en samen aanpakken. Wij zijn BUKO.”

Carlijn BekkerMarketing en Communicatie BUKO
Fase twee

Corporate fotografie

Werken met BUKO betekent werken met échte mensen. De medewerkers van BUKO staan dan ook centraal in de corporate fotografie. Elk beeld vertelt een verhaal, en geeft een stukje karakter weer. Want, wie zegt dat grote organisaties niet persoonlijk kunnen zijn?

Fase drie

Online branding

Ook online werd de identiteit van BUKO vernieuwd. We lanceerden een corporate website voor overkoepelende informatie, en websites per business unit, waaronder Transport, Infrasupport en Huisvesting. De uitgesproken branding, de iconenstijl en persoonlijke fotografie komen hier opnieuw terug. Bijkomend voordeel: het uitgebreide aanbod van diensten werd met de ontwikkeling van de websites een stuk minder complex.

Een brochure voor elk bedrijfsniveau

Er gaat niets boven het gevoel van papier in je handen. Print is nog lang niet dood, als je het ons vraagt.

Voor BUKO werden dan ook verschillende brochures ontworpen. Allereerst een brochure op corporate niveau, en vervolgens conceptbrochures per discipline – zoals het Zorg Concept, Turnaround Concept en Retail Concept. Ook werkten we aan folders op productniveau, waaronder Schaftwagen en Bouwunit.

Visuele bedrijfspresentatie

Je weet wat ze zeggen over de eerste indruk: die moet onuitwisbaar zijn. En hoe kun je dat beter doen dan met een visuele bedrijfspresentatie? Onze designers maakten voor BUKO een Powerpoint-presentatie met video’s, animaties en bewerkbare slides. Kom maar op met die sales meetings!

Remarketing en advertenties
in magazines

Met gerichte advertenties is het eenvoudiger om specifieke doelgroepen te bereiken. Voor BUKO Huisvesting werden zowel online als in magazines advertenties ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan het concept tijdelijke schoolgebouwen, waarbij we adverteerden in verschillende branche gerelateerde magazines en op relevante websites. Voor het concept Schaftwagen pasten we daarnaast remarketing toe, waardoor eerder online bereikte doelgroepen opnieuw aangesproken werden. Dit bleek ook een goede insteek te zijn voor ECO Toilet, aangevuld met advertenties op Facebook voor particuliere doelgroepen.

Interne communicatie

Een nieuwe merkidentiteit wortelt niet van de een op de andere dag. Dit begint bij medewerkers, de brand promotors van je organisatie.

De Brigade, het interne magazine van BUKO, kreeg dan ook een upgrade. Dit bleek onder andere een effectieve en toegankelijke manier om de nieuwe huisstijl te presenteren.

Daar bleef het niet bij. Een nieuwe huisstijl – daar moet je als organisatie wat buzz omheen creëren. En dat is precies wat wij deden voor BUKO. Na de lancering stuurden we een mailing uit naar alle medewerkers. Vervolgens startte BUKO een interne campagne waarbij de belangrijkste kernwaarden bij medewerkers onder de aandacht werden gebracht.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Zoople – Merkidentiteit en naamgeving met fun

campagnes

Arbeidsmarkt­communicatie? Haal alles uit de kast.

Leave a Reply