In zes weken een bijna volledige nieuwe huisstijl neerzetten, allerhande middelen uitrollen, een manifest optekenen, een volledige website ontwikkelen, plus het ontwerp voor het interieur en exterieur van tien locaties ontwikkelen en een introductiecampagne optuigen. Onmogelijk? Nee. Een uitdaging? Dat wel. Maar die gingen we natuurlijk graag aan. Met bijna ons voltallige team.

Hetzelfde kennisniveau, hetzelfde DNA

The Datacenter Group en NLDC gingen vorig jaar samen verder onder een nieuwe naam: NorthC. Met tien datacenters werd het bedrijf in één klap de grootste (en betrouwbare) aanbieder van colocatie- en connectiviteitsdiensten met het beste digitale ecosysteem. Wat beide bedrijven gemeen hebben? Regionale spreiding van locaties, kennis van het ecosysteem, echte aandacht voor klanten én hun uitdagingen. Hoe slim is het dan om de krachten te bundelen?

Zo digitaal als de business is, zo persoonlijk werken wij

Aan ons de vraag om de nieuwe naam en de gezamenlijke strategie, die werd bedacht door R&R Communication, lading te gaan geven. Dus schreven we allereerst een manifest. Waar North staat voor ‘The true North’, de innerlijke kracht, staat de C voor connectiviteit, cloud, content én customers. We legden het verhaal helder uit en vertelden ook wat de nieuwe organisatie nu zo uniek maakt. Want wat houdt die 100% betrokkenheid precies in en wat levert dat klanten op? Daar besteedden we volop aandacht aan. De centrale boodschap? Zo digitaal als de business is, zo persoonlijk werken wij.

Het is de tegenstelling die NorthC zo uniek maakt. De ‘harde’ business versus de persoonlijke benadering naar klanten. Die tegenstelling zien we ook in het type klanten. NorthC werkt zowel voor de hele grote als de hele kleine organisaties. En van zorg-, onderwijs en overheidsinstellingen tot cloud- en ICT-dienstverleners. Bovendien werkt NorthC in het hart van de metropoolregio én in de regio’s daarbuiten.

Ontwikkelen, omkleuren, omhangen op topsnelheid

Werd aan de ene kant van onze vloer het manifest geschreven, een blokje verder werkten de designers hard aan de uitrol van de huisstijlmiddelen. De naam, het logo en de kleuren waren extern al bedacht. Wel definieerden we de toepassing van de pijl in het logo en legden het geheel vast in een design system. Zo bewaakten we al vanaf het begin de huisstijl.

De wereld van NorthC in beeld

Ook maakten we honderden iconen

Brand en Asset management legt de basis
voor consistentie in de toekomst

Steeds meer merken leggen het fundament van hun merk vast in een Design System. Voor NorthC
richtten we het platform Frontify in om het merk en alle assets centraal en veilig te beheren.

Uitrol van de middelen volgde. Van briefpaper en visitekaartjes tot en met flyers, factsheets en templates

Natuurlijk moesten ook het interieur en exterieur worden omgekleurd en omgehangen

We zorgden voor bewegwijzering, kameraanduidingen en borden voor op het terrein. Voor alle tien locaties. Dat was flink doorpakken, maar door de meer dan strakke planning en de soepele samenwerking met NorthC gingen we als een trein.

De website. Niet de minste klus, maar ook die moest in zes weken staan

Navigatie, wireframes, design, copy, bouw. De kunst was hier om niet naast elkaar te werken, maar met elkaar. Overleg, afstemming, akkoord en door. Natuurlijk kwamen op de website de centrale boodschap en het manifest weer prominent naar voren, maar besteden we ook uitgebreid aandacht aan de verschillende diensten, de branches waarin NorthC gespecialiseerd is, de specs van de datacenters en natuurlijk aan de organisatie en het team.

Geluid maken was
de volgende stap

Want het nieuwe NorthC moest worden geïntroduceerd bij bestaande en potentiële klanten. De naam kondigden we aan met een mailing naar bestaande relaties. En we zorgden voor posts, advertenties en een video voor op de social kanalen. Samen met de online marketing partner en strategische partner van NorthC tuigden we een introductiecampagne op. Die was ingestoken op verschillende groepen zoals de bestaande relaties van NLDC en TDCG, tweedelijns contacten en potentiële klanten. Het zwaartepunt lag in eerste instantie op de naam en was daarna vooral ingestoken op het laden van het merk.

Interne introductie van de nieuwe identiteit, bijna net zo belangrijk

Natuurlijk was ook de interne introductie belangrijk. We ontwikkelden een DNA boekje, posters met de kernwaarden en stelden een goodiebag met goodies samen. Ook kreeg elke medewerker een persoonlijke brief.

Lanceren… en door

Natuurlijk was er ook na de lancering nog voldoende werk aan de winkel. Daarom lag de planning voor fase 2 al klaar. Middelen die niet per se voor de lancering gereed hoefden te zijn, maar evengoed wel moesten worden ontwikkeld. Zoals de Kennisbank met onder meer blogs en whitepapers. Maar ook verschillende factsheets en digitale brochures. Het zwaartepunt was het presentatieformat; een modulair systeem voor het maken van krachtige salespresentaties op basis van zogenoemde content blocks.

En nu?

Nog steeds zijn we volop aan de slag voor NorthC. Recent hebben we de website flink verrijkt met toffe content, animaties, een interactieve kaart en whitepapers. Ook zijn de locaties verder aangekleed, leverden we visuals voor campagnes, ontwikkelden we extra iconen en breiden we de presentaties verder uit. En natuurlijk waren we afgelopen periode ook druk met de verrijking van Frontify.

‘Het voelde voor ons als collega’s op afstand’

Lisa da Licho, marketing manager bij NorthC, vertelt over de samenwerking tijdens en na de lancering van NorthC.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Zoople – Merkidentiteit en naamgeving met fun

campagnes

Arbeidsmarkt­communicatie? Haal alles uit de kast.

Leave a Reply