Skip to main content

Branding

maak je merk
onvergetelijk

— onze experts

Sterke merken onderscheiden zich door het verhaal dat het merk vertelt. Brand design is geen nieuw hip jasje. We geven de essentie van je merk vorm. En dat gaat niet over producten of diensten, maar over hart en ziel van je bedrijf. Het gaat over merkidentiteit: wie jullie zijn en wat jullie voor elkaar, klanten en de wereld willen betekenen. Dus: dare to be different. Tenzij je liever op de rest lijkt natuurlijk.

Dit verhaal komt niet uit de blauwe lucht vallen. We tekenen het samen op. En we maken het niet mooier dan het is. Nou ja, misschien een beetje. De sterke eigenschappen van jullie merk mogen best benadrukt worden. Met brand design brengen we ze tot leven. In een krachtige belofte, in beelden, copy, design en materialen. Want voor de juiste merkbeleving moet alles kloppen. Dat maakt geloofwaardig en geeft vertrouwen.

Van merkinnerlijk naar merkuiterlijk

merkinnerlijk en merkuiterlijk

Dat is brand design in a nutshell. We geven vorm aan de gewenste identiteit van jouw organisatie. Dat begint allereerst bij de merkvisie en missie. De rol van jouw bedrijf in de wereld – vandaag en in de toekomst. Je merkwaarden en -persoonlijkheid ondersteunen deze visie. Ze onderscheiden jouw bedrijf van de rest. En ze zijn herkenbaar, zowel binnen als buiten je organisatie.

Tijdens een Experience Mapping-sessie gaan we met elkaar om de tafel om tot de kern van jouw merk te komen. De vertrekpunten daarvan vertalen we naar een propositie: de belofte die je maakt aan je doelgroepen. De kracht van zo’n merkbelofte is dat het richting geeft aan de manier waarop je je als merk profileert. Het vormt de basis voor keuzes in communicatie, productaanbod of dienstverlening. 

Je look and feel is belangrijker dan je denkt

Als je professionaliteit uitstraalt, hoef je niet meer te vertellen dat je weet wat je doet. Als je warmte uitstraalt, hoef je niet meer te vertellen dat je betrokken bent. De aandacht die je besteedt aan je look en feel ís de aandacht die je besteedt aan je klant, aan het werk, aan elkaar.

Het merkuiterlijk komt voort uit het merkinnerlijk. Het is het resultaat van alle gemaakte keuzes op het gebied van waarden, persoonlijkheid en beloften. Het doel? Je merk verrijken, uitbouwen en lading geven. Brand design is altijd volledig op elkaar afgestemd. Logo, kleurenpalet, typografie, beeldtaal, vormtaal en tone-of-voice versterken elkaar. Elke stap in dit proces is bepalend voor de merkbeleving.

Een logo is het fundament van je brand design

Het straalt uit waar je als bedrijf voor staat. En dat stukje beleving wordt herkend door je doelgroep. Het nodigt uit tot meer. Je medewerkers zijn er trots op. Geen eenvoudige taak, maar daardoor zo leuk. We doen het al jaren voor onze klanten. En we weten dat elk project om een eigen aanpak vraagt.

We weten dat elk project om een eigen aanpak vraagt.

Brand design gaat om het creëren van
beleving

Met een kleurenpalet bijvoorbeeld. Of de typografie. Wij zien herkenbaarheid en harmonie daarin als belangrijkste vertrekpunt. Kleuren moeten elkaar complementeren. En bij een font staat de leesbaarheid voorop. Maar het zijn de details die bijdragen aan de beleving. Een zwaarder font voor een merk dat staat als een huis. Of ronde vormen in een iconenstijl, om juist de toegankelijkheid van een organisatie te benadrukken.

Een merk heeft een gezicht én een stem

Brand design komt nog verder tot leven als we met beeldtaal en tone-of-voice aan de slag gaan. De beeldstijl geeft een gezicht aan het merk. We laten de mensen zien die je in huis hebt. Of we creëren illustraties die bedrijfsprocessen visualiseren.

Met sterke copy geven we je merk een stem. Een heldere tone-of-voice is cruciaal. Het is de taal die je op alle niveaus van de organisatie spreekt. Zowel intern als extern. Online, telefonisch en in alle communicatie-uitingen. Informeel en jong. Of juist een stem die autoriteit uitstraalt. We vinden hoe dan ook de juiste woorden en bijpassende toon voor jouw boodschap.

Brand design meets customer journey

De doelgroep komt op verschillende momenten en via verschillende kanalen in aanraking met jouw merk. Deze customer journey werken we uit tijdens de Experience Mapping-sessie. Met specifieke communicatiemiddelen geven we consistent lading aan jouw merk.

Voor de juiste merkbeleving moet alles kloppen.
En daar helpen we je graag bij!

Neem contact op