Skip to main content

Content Creatie

harten veroveren
met jouw merk

— onze experts

Content is de toekomst. Dat hoeven we je niet uit te leggen. Eén Google search zegt genoeg. YouTube puilt uit, en de information generation is hongeriger dan ooit. Sterke merken, die spelen daarop in. Met een unieke tone-of-voice, ijzersterke copy en een uitgesproken beeldstijl raken zij precies de juiste snaar. En dat kun jij ook. Maar alleen met een strategie die hout snijdt.

Content staat of valt met de juiste strategie

Zoals je begrijpt zijn millennials gevoeliger voor video content dan baby boomers. En met een whitepaper genereer je andere leads dan via een gedrukt magazine. Content kies je namelijk niet zomaar. Content creëer je voor toekomstige klanten. En met elke video, long blog of nieuwsbrief groeit de overtuigingskracht van jouw merk bij jouw doelgroep.

We zien content als middel, niet als doel. We bekijken
de wereld door de ogen van jouw klant.

Wij zien content als middel, niet als doel. We bekijken de wereld door de ogen van jouw klant. Past een video daarbij? Dan zetten we daar vol op in. Maar niet omdat iedereen heel hard ‘video’ roept. We zijn ook niet bang om op onze strepen te staan. Want een mismatch bij je doelgroep, dat is zonde. Van je tijd, maar vooral van je investering. Content moet namelijk niet alleen leuk zijn, maar ook voor conversie zorgen.

Problemen zijn er om opgelost te worden

En dat is precies wat content doet. Antwoord geven op de vraag waar je doelgroep al weken mee rondloopt. Specificaties? Maken we een ervaring van. Medewerkers? Laat maar zien wat je in huis hebt. De experts in jouw organisatie verdienen een platform. Hun know-how kan een twijfelaar over de streep trekken. Klanten kiezen immers voor een merk op basis van vertrouwen.

Vertrouwen wekken bij de mensen die jij wilt bereiken. Dat kan op tal van manieren. Denk aan copywriting, fotografie, video en graphics. Eerst zien, dan geloven. Daarom laten we je graag wat voorbeelden zien.

Copywriting

Kill your darlings, cut the crap. En anders doen wij het voor je. Met meerdere schrijvers in ons team weten wij wel raad met woorden. Dat begint bij inzicht. In jouw bedrijfsvoering, DNA en mensen. Sterke copy heeft karakter. Of het nu gaat om een manifest, websiteteksten, blogs, whitepapers, persberichten, nieuwsbrieven of magazines.

Wendy
Copy 

Dit is copy met karakter

Fotografie

Iedereen heeft tegenwoordig een camera. Maar hóe breng je iets in beeld? Daarin zit het verschil tussen foto’s maken en fotograferen. Met beeld spreek je namelijk een taal zonder woorden. In beeld geef je een gezicht aan je bedrijf en zorg je voor herkenning bij je doelgroep. Soms letterlijk. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen. En communiceren we liefst met echte mensen.

Moos
Fotografie

Goed in beeld

Video

Video moet je strategie kracht bij zetten, niet ondermijnen. Daarom maken we nooit ‘zomaar’ een filmpje. Mooie producties, daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Filmen met een drone vanuit een auto of uren mee rennend op een veld vol voetballende kinderen. Dat is tof. Maar ook low profile producties of snelle snapshots maken we graag. Specialistische producties geven we uit handen. Ingewikkelde animaties bijvoorbeeld. En dat is geen enkel probleem met ons creatieve netwerk.

Marien
Video 

Zet alles in beweging

Graphic Design

We zijn tegenwoordig behoorlijk visueel ingesteld en ook verwend op dat vlak. Dat stelt hoge eisen aan grafisch design  Beelden vormen een eigen taal. Illustraties brengen verhalen tot leven. Infographics maken complexe materie inzichtelijk. En een goeie lay out brengt je boodschap precies zó over als je voor ogen hebt. Ofwel: vorm en uitstraling kunnen je merk maken of breken.

Wouter, Moos, Marloes, Maaike, Patrick, Dennis
Graphic Design 

Raak ook in vorm

Strategy. Content. Execute. Repeat

Customer journey

Wat speelt zich af in het hoofd en in het hart van jouw klant? En hoe sluit je daarop aan met je merk? Dat begint met het in kaart brengen van de customer journey – het proces van kennismaking tot conversie. Hoe wij dat doen? Met Experience Mapping. We brengen alle kennis en ervaring uit jouw organisatie in één sessie samen. Zo krijgen we inzicht in behoefte, motivatie en gedrag van jouw doelgroep. Dan nemen we je merk onder de loep. We vertalen jouw onderscheidend vermogen en de customer insights naar een merkbelofte die relevant is. Is deze informatie er al? Mooi! Dan is dat ons vertrekpunt.

Strategie

Communicatie zet je niet zomaar in. Tenzij je graag met losse flodders schiet. Wij zien communicatie als instrument om (bedrijfs)doelstellingen te behalen. Die doelen moeten ergens op gebaseerd zijn. Wat wil jij bereiken? Een grotere naamsbekendheid – of meer vraag naar een product of dienst? Misschien ben je wel op zoek naar nieuwe medewerkers. Of wil je juist meer betrokkenheid creëren onder je huidige medewerkers. Deze doelen vormen het vertrekpunt van onze strategie.

Middelen

Je raadt het al. Een strategie wordt altijd ondersteund door middelen. En dit is dan ook het moment dat content creatie écht leuk wordt. Met de strategie in onze achterzak gaan we aan de slag. Voor de beste Facebook experience – of een betere website. Whitepapers? Schrijven we graag. Net als de copy voor e-mailcampagnes. Of we verzamelen de mooiste verhalen voor een online magazine. Natuurlijk zorgen we dat álles meetbaar is. Want het behalen van doelstellingen vraagt om inzicht.

Uitvoer

Staan de middelen klaar? Dan is het tijd om tot actie over te gaan. We zetten campagnes live, versturen conversiegerichte e-mails en meten tot we een ons wegen. Van contactaanvragen tot downloads, e-mails en telefoontjes. Zo wordt het resultaat van alle inspanningen duidelijk – en kunnen we met die inzichten aan nóg sterkere content werken.

Met content verover je niet alleen harten. Je bouwt aan langdurige relaties. Dat kun jij ook. En daar helpen wij je graag bij!

Neem contact op