Experience

Mapping

Samen op zoek. Jullie weten alles van je organisatie, je product en je klanten. En wij alles van positionering, merkbeleving en creatie. Dus…

Weten wie je bent, dat is de eerste stap

Maar zeker niet de enige!

Natuurlijk, we starten met het DNA en de sterke punten van je bedrijf of je product. Maar vraag je je ook wel eens af hoe onderscheidend je daarmee bent op de markt? En wie daarop zit te wachten? Wat weten jullie eigenlijk van je klant? Begrijp je wat hij denkt, voelt en doet? Heb je onderzocht op welke momenten en via welke kanalen hij in aanraking komt met je merk. En hoe hij dat beleeft? Ofwel, wat is de customer journey en hoe past jouw merkstrategie daarbij?

Kies uit vier Experience Mapping-richtingen

Experience mapping is een methode om alle kennis en ervaring die er is samen te brengen. Of je nu een nieuw product op de markt zet, je merk herpositioneert of de structuur van je nieuwe website wilt bepalen. Het doel: inzicht krijgen in de behoeftes, motivaties en het gedrag van je doelgroep. En die inzichten vertalen naar communicatie. Zo bouwen we merken op een sterk strategisch fundament. 

Weten voor wie je het doet = weten wat je te doen staat

Je doelgroepen
komen tot leven.

En het landschap waarin jullie dagelijks met je klanten bewegen, tekent zich af. De juiste route, de strategie zo je wilt, dient zich dan meestal vanzelf aan. Door het proces van co-creatie maak je niet alleen gebruik van kennis vanuit een diverse groep medewerkers, je creëert meteen draagvlak binnen je organisatie.

Echt spannend wordt het trouwens als we de inzichten gaan testen bij je doelgroep. Soms nodigen we die trouwens al in de eerste sessie uit. Dit is vaak confronterend, maar altijd verhelderend.

Let’s get started

Dit is wat we doen

1. Voorbereiding

Inlezen en onderzoeken – intakegesprek, desk research (doelgroeponderzoek, webstatistieken, etc.), teams samenstellen en voorbereiden van de werksessie.

2. Plakken maar

Inzichten plakken – werksessie van een dag of een dagdeel. Afhankelijk van de vraag resulterend in moodboard of rapportage en foto/videoverslag.

3. Ideeën ontstaan

Ideeën komen vanzelf: al brainstormend worden de do’s and don’ts duidelijk en ontstaan er richtingen en ideeën.

4. Aan de slag

Aan de slag: de basis voor de strategie en de creatieve vertaalslag is gelegd, nu kunnen we communicatieplannen maken en creatieve voorstellen ontwikkelen.

Nieuwsgierig?

Bel, mail of kom gewoon langs. Altijd welkom!

“Het was een leerzame sessie. Sommige onderwerpen zijn best lastig. Jullie hebben ons wel aan het denken gezet.
En dat is belangrijk.”

Smit's Bouwbedrijf

“Echt heel verrassend. Je denkt het wel te weten, maar zo doorbreek je je eigen denkpatroon.”

ThyssenKrupp Encasa

“We liepen steeds vast op de structuur van onze site. Producten? Sporten? Functionarissen per vereniging? Na 2 uur plakken bleek het best eenvoudig…”

Sportlink Services
branding

Annual Report voor digitale veranderaars

branding

EV-driving is de toekomst

brand activation

Interne campagne via Facebook – de sleutel tot kwaliteit

Niet bang om wat meer op te vallen als merk?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.