Skip to main content

Copywriting

kill your darlings
cut the crap

Copywriting draait niet alleen om een vlotte babbel. Want om met woorden te overtuigen, moet je allereerst luisteren. Naar je klanten, en wat ze bezighoudt. Naar hun diepste wensen, én grootste problemen. Ze komen bij jou met een vraag. Het antwoord daarop is natuurlijk doordacht, gebaseerd op gevoel en gericht op actie. De juiste woorden, op het juiste moment. Voor ons dagelijkse kost. Voor jou een wereld van verschil.

Sterke copy heeft karakter. Of het nu gaat om webteksten, blogs, whitepapers, persberichten, nieuwsbrieven of magazines. Het uitgangspunt? Jouw identiteit, kernwaarden en mensen. Dat zijn namelijk de elementen die een bedrijf onderscheiden van de rest. En daarop baseren wij onze copy. Met een unieke tone-of-voice geven we vorm aan jouw merk. Online en offline. Op alle denkbare platforms.

Van koppenscanner naar bevlogen lezer

En van bevlogen lezer naar enthousiaste klant. Of relatie. Of medewerker. Dat is precies wat we willen bereiken met woorden. We vatten jouw boodschap samen in een aantrekkelijk verhaal. Kort en bondig, voor advertenties bijvoorbeeld. Of juist als uitgebreide long blog, whitepaper of testimonial in een personeelsmagazine.

Eén ding is duidelijk. Teksten moeten raken. Bewegen, emotioneren en triggeren. We spelen dan ook in op gevoel. De belevingswereld van je doelgroep. We schetsen een herkenbare situatie, waarin we jouw merkverhaal op natuurlijke wijze verweven. Het moet natuurlijk goed weglezen. En ook daar zorgen we voor. We gebruiken heldere taal (B1-niveau). Duidelijke koppen, korte zinnen en geen overbodig complexe woorden. Het doel van een brochure, web page of advertentie wordt zo direct duidelijk. En je raakt je lezer onderweg niet kwijt.

Overtuigingskracht staat of valt bij vertrouwen

Je doelgroep moet het gevoel hebben dat jij precies weet waar je het over hebt. Vertrouwen is nodig om de knoop door te hakken. Maar ook een bepaalde mate van kwetsbaarheid is onmisbaar. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen. En mensen identificeren zich met bedrijven die transparant durven te zijn. Successen zijn er natuurlijk om gedeeld te worden. Maar durf je óók te delen wat er niet goed ging? We dagen je uit.

You don’t have to please everyone

Als het goed is heb je een of meerdere doelgroepen vastgesteld. De mannen en vrouwen die jij wilt bereiken, op basis van leeftijd, locatie en achtergrond. Je mag daarom best specifiek zijn in je copy. Je kan namelijk niet iedereen tevreden stellen. En dat moet je ook niet willen. Een specifieke doelgroep aanspreken vraagt om lef. Je zult nee moeten zeggen tegen de mensen die niet bij je passen. Kill your darlings, cut the crap. Wat er overblijft? De mensen die jouw merk bestaansrecht geven.

Dit is wat we doen

1

Inzicht

We vragen je het hemd van het lijf. En dan gaan we nog even door. Want inzicht in jouw bedrijf, kernwaarden en doelstellingen is onmisbaar.
2

Doel

Voor wie gaan we schrijven en op welk platform? Online of print? Copy en strategie komen samen.
3

Schrijven

We klimmen in de pen. Of eigenlijk ons toetsenbord. We doen een eerste voorstel voor de copy, zodat je een beeld hebt van de schrijfstijl.
4

Tweaken

Op basis van de feedback kiezen we voor een definitieve tone-of-voice. Vervolgens wordt de rest van de copy uitgewerkt.

Kill your darlings, cut the crap.
Ons team van schrijvers doet dat graag voor je.

Neem contact op
De nieuwe standaard in SEO is kwaliteit — Download gratis whitepaper