Skip to main content

Zoekmachine optimalisatie

vergroot je zichtbaarheid
met slimme verbeteringen

— onze expert

Google knows everything. En dus ook waar jouw doelgroep naar zoekt. De vraag is: hoe zorg je ervoor dat jouw website wordt gevonden tussen al die zoekresultaten?

Vindbaar zijn begint met een SEO strategie

Wat is het doel van jouw website? Welke pagina’s móet een bezoeker echt gezien hebben? Dat is het uitgangspunt van onze SEO strategie. Aan de hand van jouw websitedoelen – denk aan e-commerce of leadgeneratie – verbeteren wij jouw website zowel technisch als inhoudelijk. En dat begint onder andere bij de huidige autoriteit  binnen zoekmachines, gemiddelde posities van huidige pagina’s, zoekwoorden waarop de website nu getoond wordt en alle technische aspecten. Veilige, snelle en mobielvriendelijke websites scoren namelijk beter in de zoekresultaten.

Next: de intentie van jouw doelgroep

Want die kende je natuurlijk al. Maar welke zoekwoorden gebruikt jouw potentiële klant? En: naar welke informatie zijn zij op zoek? Voordat we in de zoekwoorden, zoekvolumes en concurrentie duiken, moet de intentie van je doelgroep overduidelijk zijn. Want, willekeurig zoekwoorden inzetten kan iedereen. Ons doel: zichtbaar zijn op de meest specifieke en relevante zoekwoorden die je doelgroep gebruikt.

Uiteindelijk draait alles om de gebruikerservaring

En dat komt terug in onze optimalisatiestrategie. Zoekmachine optimalisatie draait namelijk niet om een zoekwoord dat drie keer op je pagina terugkomt. Het gaat om de vraag van de bezoeker – en of jouw content daarop aansluit. We kijken daarom niet alleen naar teksten op de pagina, maar ook naar gebruiksvriendelijkheid. Waar mogelijk voegen we interne links of een duidelijke call to action toe. Zo zorgen we dat je website relevante informatie biedt om bezoekers de juiste ervaring te bieden.

Zoekmachine optimalisatie is meetbaar
met een SEO rapportage

Wekelijks checken wij de posities van jouw website, en elke maand koppelen we de resultaten terug in een overzichtelijke SEO rapportage. Met de meetbare gegevens wordt duidelijk of online doelstellingen behaald worden – en waar we kunnen bijsturen. De data en algoritmen van zoekmachines zijn namelijk continu in ontwikkeling.

Gemiddeld duurt het een aantal weken voordat geoptimaliseerde pagina’s meer bezoekers opleveren. Deze tijd kun je overbruggen met online adverteren. Bijkomend voordeel is dat een SEA-campagne direct laat zien of een zoekwoord de gewenste klikken en conversies oplevert.

Ready to rank? Daag onze SEO specialisten uit! Samen bieden wij toegevoegde waarde aan jouw doelgroep, en maken we van je website een geoptimaliseerd en onderscheidend platform.

Neem contact op
De nieuwe standaard in SEO is kwaliteit — Download gratis whitepaper