Van der Wal is dé expert in installatietechniek. En levert het complete pakket. Van ontwerp, aanleg, installatieconcepten tot technisch onderhoud, tapwaterbeheer en databeheer. Daarbij voert Van der Wal niet alleen uit, ook onderzoek en advies nemen een belangrijke plek in binnen het bedrijf. Meedenken met de uitdagingen van klanten is bij elk project het uitgangspunt. Zeker als het om de energietransitie gaat. Want daar ligt voor de komende jaren de belangrijkste uitdaging.

Klanten écht verder brengen

Nuchter is Van der Wal zeker ook. Dat betekent dat er niet achter elke trend of ontwikkeling wordt aangerend, maar goed gekeken wordt naar wat zinvol is en daadwerkelijk toegevoegde waarde oplevert op de lange termijn. Die nuchterheid zien we ook terug in de oplossingen aan klanten. Van der Wal kijkt niet alleen naar de uitdagingen, maar ook naar wat er te verbeteren valt aan de bestaande installaties van klanten. Want waarom nieuw installeren als het bestaande kan worden geoptimaliseerd?

De kracht van gewoon nuchter en goed je werk doen

Van der Wal is bovendien een prachtig bedrijf om voor te werken. Niet voor niets vertellen de medewerkers trots over hun werk, over hoe lang ze al in dienst zijn, over de cultuur, over de gestroomlijnde interne processen én over de gedrevenheid om het voor klanten zo goed mogelijk te regelen. Het werd ons tijdens de Experience Mapping wel duidelijk dat Van der Wal het goed voor elkaar heeft, maar ook dat de medewerkers, die elkaar zien als familie, hun werk bijzonder serieus nemen en uitvoeren. Die twee elementen inspireerden ons bij de ontwikkeling van een nieuw brand design.

Het werd ons tijdens de Experience Mapping wel duidelijk dat Van der Wal het goed voor elkaar heeft, maar ook dat de medewerkers, die elkaar zien als familie, hun werk bijzonder serieus nemen en uitvoeren.

Professioneel in de manier van werken, gestroomlijnde processen, werken op basis van vertrouwen en jarenlange samenwerkingen met klanten. De pay-off ‘Serieus goed voor elkaar’ klopte volledig. Want serieus is alles behalve stoffig of suf, maar zegt alles over de kennis, ervaring en toewijding die de mensen van Van der Wal hebben en over de gestructureerde processen. Bovendien: serieus goed voor elkaar drukt ook de onderlinge verstandhouding uit. Leren van en luisteren naar elkaar. Je collega’s verder helpen. Serieus goed, ook voor elkaar dus.

Behouden wat goed is, versterken wat beter kan

Niet alleen de pay-off, ook de bestaande huisstijl kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Met een stevige uitstraling die past bij de core business van Van der Wal. Ons uitgangspunt? Behouden wat goed is, versterken wat beter kan. De primaire kleur blauw verrijkten we met een fris kleurenpallet. De bestaande vormelementen gaven we een nieuwe, moderne look en breidden we uit. Ook legden we meer nadruk op de verbinding, want dat is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met het werk van Van der Wal. En met de relaties, intern en extern. Na het neerzetten van het brand design, volgden stationary, bedrijfskleding, bedrijfswagens én website.

Het voorgaande logo en enkele uitingen

Natuurlijk brachten we de mensen van Van der Wal ook in beeld

Letterlijk. Met knappe fotografie gaven we de (voornamelijk) mannen een gezicht en een plek op de website. Want zij zijn het die het uiteindelijk doen.

De website: de plek voor het échte verhaal

De website was de plek voor het verhaal van Van der Wal. Want je kunt wel vertellen wat je doet, maar de manier waarop en waarom je doet wat je doet, daar draait het om. Dat verhaal kon Van der Wal ons heel goed uitleggen. Dus tekenden we dat op. Op een nuchtere, open en eerlijke manier. Maar we lieten ook klanten en medewerkers zelf aan het woord. Want wie kan beter vertellen over de toegevoegde waarde van Van der Wal dan zij?

"Achter de ontwikkeling van ons nieuwe branddesign zit een intensief traject waarbij 67 ons voortdurend heeft uitgedaagd om kritisch na te denken over waar we als bedrijf voor staan. Met het eindresultaat zijn wij zeer tevreden, ons verhaal en het onzichtbare DNA van ons bedrijf zijn op een eigentijdse wijze zichtbaar gemaakt."

Jos Admiraal
Eigenaar/directeur Van der Wal

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branding

Betrokken ontwikkelaar, intelligente bouwer

branding

Van der Wal: omdat gewoon serieus je werk doen heel bijzonder is

branding

The S-Unit: Your security companion