Een filmpje met de onmiskenbare geur van gras, kleedkamers en kroketten

Of je nu zelf voetbalt, dat vroeger hebt gedaan, wel eens langs de lijn staat of ooit de film Allstars hebt gezien, iedereen kent die typische Nederlandse voetbalsfeer. Ook als je aan waterpolo doet trouwens, of handbalt. Het is dat echte verenigingsgevoel waar we allemaal groot mee zijn geworden. Sportlink is er voor die tienduizend sportverenigingen die Nederland rijk is. En voor al die ondernemers die als sponsor het verenigingsleven een warm hart toedragen. Met een mooi sponsorplatform en superslimme diensten en oplossingen maken ze het leven van de clubs een stuk gemakkelijker. Zodat er meer tijd overblijft voor dat waar het écht om gaat: de sport.

Maak je club zóveel leuker,
en zóveel sterker

Tijdens de Nationale Sportvakbeurs presenteerde Sportlink haar nieuwe ClubPakketten. Met een slimme combinatie van Club.Website, Club.Mobiel, Club.TV en Club.Ads ontsluiten ze een wereld aan mogelijkheden en voordelen voor sportverenigingen. Beter organiseren, beter communiceren, meer binding met leden, meer inkomsten uit sponsoring… het klinkt als een ideaal plaatje en dat is het ook!

Maak van jouw club
de ideale club

In haar communicatie-uitingen richt Sportlink zich traditioneel op bestuurders. Voor deze campagne besloten we het grootster aan te pakken en de pakketten direct te lanceren bij alle leden van alle voetbalclubs. Bij heel voetballend Nederland dus eigenlijk. Het idee: we creëren gewoon een enorm bereik, de nodige rumour around the brand en als dat werkt: een pull-effect. Voetbal is beleving, dus dat betekende: film!

Onze aanpak

Een volledige 67-in-house productie

Samen met Sportlink ontwikkelden we een sfeerfilmpje waarmee we die Hollandse voetbalbeleving konden koppelen aan alle mogelijkheden van de nieuwe pakketten. Nu maken we regelmatig video (bedrijfsimpressies, commercials, portretten of instructiefilmpjes), maar vaak in co-productie met een filmproductiemaatschappij. Dit keer deden we alles in huis: niet alleen concept, script, pre-productie, regie en graphics, maar ook het volledige camerawerk en de montage. En daarom zijn we er extra trots op.

"Goed script, soepele en tot in de puntjes voorbereide opnames, goede spullen, fraaie montage en aanwezige muziek."

Harry van EsSportlink

Hoezo,
film is duur?

Er was geen megabudget, dus we konden geen bekende acteurs inschakelen, locaties huren, een blik figuranten opentrekken of een hippe cateringtruck laten aanrukken op de set. Geen probleem, we schakelden ons eigen netwerk in, waaronder het voetbalteam van onze Paul: Dynamo 4 uit Ursem. Daar hadden we tenslotte al zoveel verhalen over gehoord. Nou, echter kun je het niet krijgen. En leuker waarschijnlijk ook niet.

SC Dynamo uit bij
SSV Stompetoren

Een prachtige septemberdag in de kop van Noord-Holland. Dynamo 4 speelt vandaag uit bij SSV Stompetoren en onze crew gaat mee op pad. We hebben één draaidag, een enorme shotlist en dus een ongelooflijk strakke planning. Keihard werken, maar onze hoofdrolspelers maken er een feestje van. Voor een roze koek op de parkeerplaats en een rondje bier na de wedstrijd spelen ze de sterren van de hemel. Ook de jongens van tegenpartij doen enthousiast mee. Sportiviteit, plezier en verbinding? Het is er gewoon, elk weekend, op al die velden. Voetbal is helemaal geen oorlog.

Landelijke introductie-campagne:
neem je club mee in de wereld van nu!

De eerste reacties zijn ronduit positief. De campagne is een feestje van herkenning voor alle spelers, vrijwilligers, bestuurders, trainers en liefhebbers die het clubleven een warm hart toedragen. Via gefaseerde e-mail­marketing en online marketing gaan we het verhaal de komende maanden uitrollen. De spin off-campagnes ‘De Club van 100’, ‘Handtekeningen verzamelen’ en ‘Maak je eigen Matchday-filmpje’ staan al klaar.

“Een project om trots op te zijn. Belangrijke les: als iedereen doet waar hij of zij goed in is, krijg je een mooi resultaat. Goed script, soepele en tot in de puntjes voorbereide opnames, goede spullen, fraaie montage en aanwezige muziek. En natuurlijk de topacteurs van Dynamo!”

Harry van EsSportlink

Algemeen directeur Wilfred de Rooij legt de mogelijkheden van de nieuwe pakketten uit.

De kracht van video

In video kun je precies het juiste gevoel overbrengen. Daarom past dit filmpje zo goed bij de boodschap van Sportlink. Nu is voetbal natuurlijk een dankbaar onderwerp. Maar ook voor corporate storytelling of het creëren van merkbeleving rond je product of project is video bij uitstek geschikt. We denken er graag over mee, en onze crew staat tot je beschikking!

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s