Wie aan wonen in de Zaanstreek denkt, denkt al snel aan Parteon. En hoe kan het ook anders. Met een uitgebreid woonaanbod, professionele dienstverlening en intensieve dialoog met bewoners is Parteon met recht dé sociale huisvester in deze regio te noemen. Nadat Parteon haar kernwaarden, communicatiestrategie en het koersplan vernieuwde, was het tijd om het merk op te frissen. Een uitdaging. Want, hoe vernieuw je de uitstraling van een organisatie, zonder afbreuk te doen aan de herkenbaarheid?

De persoonlijkheid van een merk

Elk merk heeft zijn eigen karakter, gevormd door de waarden die uitdragen waar een organisatie of bedrijf voor staat. De merkpersoonlijkheid van Parteon is vriendelijk, open, toegankelijk, sociaal en betrokken. Een mooi vertrekpunt voor het redesign.

Redesign is misschien wel spannender dan een heel nieuwe huisstijl

Want met de oude huisstijl was Parteon flink zichtbaar en herkenbaar. Sterke elementen uit de huidige stijl, zoals de typografie en de groene kleur, bleven in het nieuwe concept dan ook overeind. We kozen er voor om de huisstijl op te frissen en te verrijken. Zo voegden we een secundair kleurenpalet toe met blauw, rood, geel en oranje tinten – minder bekende kleuren die net zo goed de Zaanstreek typeren.

Een sterk merk als Parteon heeft aan een woordmerk genoeg

Ook het logo bleef grotendeels in tact. Geen revolutie maar evolutie. Het werd op een subtiele manier opgestrakt. We namen afscheid van de tegeltjes en het icoon, en gaven de P van het woordmerk een nieuwe vorm. Het is een eigentijds element geworden met een knipoog naar de bekende social media iconen en dat goed los inzetbaar is voor bijvoorbeeld het wagenpark en de online kanalen.

Beeld is een onmisbare merkbouwsteen

Parteon miste in haar communicatie een goede beeldtaal. Terwijl beeld bij uitstek geschikt is te laten zien wie je bent als organisatie, waar je voor staat en voor wie je er bent. Samen met Parteon en fotograaf Edwin Walvisch legden we daarom de basis voor een uitgebreide beeldbank met een mooie serie beelden van bewoners en medewerkers. Het uitgangspunt: transparantie. Letterlijk een kijkje achter de voordeur bij bewoners en achter de schermen bij Parteon.

Hallo, wij zijn Parteon

Ook tone of voice is een belangrijke uiting van je merkpersoonlijkheid. Het vriendelijke en open karakter van Parteon wordt versterkt in kleine sympathieke tekstjes op de verschillende uitingen.

Een punt achter woonfraude

Een veilige en prettige buurt. Dat is waar Parteon voor staat. Het onrechtmatig gebruik van sociale huurwoningen wordt daarom actief tegengegaan. Wij hielpen een handje, met een campagne tegen woonfraude. We maakten posters, advertenties, ansichtkaarten en headers voor de social mediakanalen. Niet belerend, wel duidelijk. Met als doel: bewoners betrekken en bewust maken van de noodzaak om sámen met Parteon de woonfraude te bestrijden.

Rebranding is een intensief traject in een grote organisatie als Parteon. Het is ook een mooie gelegenheid om kritisch te kijken naar hoe de communicatie richting je doelgroepen beter kan worden ingericht en welke middelen daar het beste bij passen. Zo geeft Parteon de merkidentiteit niet alleen een nieuw jasje, maar een heel nieuwe vorm en inhoud. Een mooi proces!

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Merkontwikkeling NorthC Datacenters

websites

Community platform & marketing automation GSC

Leave a Reply