Acht gemeenten, 245.000 inwoners, één samenwerking. Dat is Regio Gooi en Vechtstreek. Met een groot dienstenportfolio – van GGD tot afvalverwerking – moet informatie snel toegankelijk zijn. Zowel voor inwoners, bestuurders en raadsleden. En dat is onmogelijk op één website. Het gevolg: gefrustreerde inwoners en heel veel onnodige e-mails en telefoontjes. Dat moet anders kunnen, dachten wij. En dat leverde een uitdagend project op. We ontwikkelden elf websites, waarvan er negen op één dag live gingen. Dat doen we niet vaak.

Meer dan 30 medewerkers bij elkaar

Zie je het al voor je? Toch kregen Hans en Marije van Regio Gooi en Vechtstreek het voor elkaar. Dat vroeg wat organisatiewerk, maar het resultaat liegt er niet om. Een dijk van een Experience Mapping-sessie, met genoeg input om gestructureerd aan de slag te gaan. We werkten persona’s uit, plakten content cards en legden in grote lijnen de navigatiestructuur vast voor negen verschillende websites.

Dat een EM-sessie je aan het denken zet, wisten we al lang. Ook voor de overkoepelende organisatie van de Regio dachten we daarom groter dan de opdracht. We keken naar de huidige positionering. Welke rol speelt de Regio voor inwoners en ambtenaren? Wie doet wat? En hoe kunnen we dat zo helder mogelijk communiceren? Een productieve middag, zoals je begrijpt.

Van navigatiejungle naar uitgesproken user experience

Daar deinzen we niet voor terug. Honderden pagina’s werden vertaald naar een overzichtelijk en eigentijds maatwerk WordPress-design. Herkenbaarheid speelde een grote rol. We zorgden daarom voor een uniforme uitstraling, waarbij de eigenheid van elke dienst behouden bleef. De huisstijl pasten we deels aan, zodat deze per website beter toepasbaar werd. Elke website heeft namelijk een andere doelgroep. Van ouders met jonge kinderen tot mensen die hard op zoek zijn naar een woning. Of werkgevers voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook op technisch vlak dachten we in oplossingen. Zo realiseerden we voor de Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst (GAD) de afvalscheidingswijzer, een zoekfunctie waarmee inwoners precies kunnen zien waar welk afval verzameld wordt. En bij Veilig Thuis zorgden we voor een functie waarmee de site onopvallend weggeklikt kan worden, mocht iemand onverwacht meekijken.

“Sixtyseven heeft onze organisatie geholpen met het realiseren van websites die zeer gebruiksvriendelijk en uniform zijn. De voorgestelde lay-out dwong ons tot een hoofdrol voor need-to-know informatie. Ook de verschillende sub-niveaus zetten ons aan het denken over onze diensten. Welke informatie zetten we waar neer en waarom?

Het intensieve en gerichte contact met Sixtyseven hebben we als zeer constructief ervaren. We zijn trots op de sites van de Regio Gooi en Vechtstreek en de inspirerende samenwerking.”

Marije Mansfeld en Marlies van der LindenCommunicatieregisseur en Programma coördinator

Eenvoudig gebruikersbeheer in WordPress

Bij Regio Gooi en Vechtstreek werken ruim 500 mensen. En elke afdeling draagt haar eigen verantwoordelijkheid voor de online informatievoorziening. Meerdere collega’s op hetzelfde gebruikersaccount? Dat is killing voor het behoud van gegevens. WordPress biedt uitkomst. Elke gebruiker heeft een eigen login met bijbehorende rechtenstructuur. Daardoor kunnen meerdere medewerkers tegelijk één van de elf websites beheren – of juist overkoepelend websites beheren met één en hetzelfde account. Wel zo handig voor de webredacteuren.

Duidelijke websites vragen om duidelijke taal

Daarom werd alle content van Regio Gooi en Vechtstreek geredigeerd. En wat bleek? We hadden minder woorden nodig om hetzelfde te zeggen. Bovendien zorgden we aan de hand van relevante zoektermen voor een goede vindbaarheid in zoekmachines. Leesbare pagina’s, die snel geïndexeerd worden door Google. Need we say more?

Een van de grootste uitdagingen van 2018

Zo kun je ons werk voor Regio Gooi en Vechtstreek wel opsommen. Van de 11 websites zetten we er op één dag 9 live. Dat was best spannend, maar daardoor niet minder geslaagd. Wij blij, Regio al helemaal.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Merkontwikkeling NorthC Datacenters

websites

Community platform & marketing automation GSC