We kennen Haarlem als aantrekkelijke stad om te wonen, te winkelen of uit te gaan. Maar Haarlem heeft ook een rijke economische geschiedenis en bracht tal van prachtige bedrijven voort. Met de kwalitatieve uitstraling en het grote potentieel aan goed opgeleide inwoners is Haarlem een toplocatie voor ondernemers. Zeker als je bedenkt dat de stad onderdeel is van de Metropoolregio Amsterdam en op een kwartiertje rijden van Schiphol ligt. Waarderpolder is hét business park van Haarlem en één van de pijlers als het gaat om bedrijvigheid en werkgelegenheid. Gemeente Haarlem, Parkmanagement en de ondernemers werken hier dan ook intensief samen aan de toekomst.

https://www.youtube.com/watch?v=nxV7KASFIWU

Aan ambitie geen gebrek

Maar dan moest er wel iets gebeuren aan de uitstraling en de naamsbekendheid van de Waarderpolder. Drie bureaus werden uitgenodigd om mee te denken en een voorstel te maken. Want de Waarderpolder steviger op de kaart zetten, dat begint met een scherpe positionering, vertaald naar een prikkelend verhaal en een nieuwe look & feel. Ofwel een marketingcommunicatieconcept dat zorgt voor herkenning en trots binnen de eigen stadspoorten, dat de aantrekkingskracht naar buiten vergroot en dat ondernemers uit binnen- en buitenland enthousiasmeert om zich hier te komen vestigen. Aan de slag!

“Voor ons was het een logische keuze om de marketingcommunicatie van de Waarderpolder aan te laten sluiten op ‘het verhaal van Haarlem’. Sixtyseven overtuigde met hun voorstel direct dat zij het bureau waren dat precies begreep welke kant we op wilden. En dat is zo gebleven tijdens het hele traject.”

Irma GravelandCommunicatieadviseur Stichting Parkmanagement Waarderpolder

Hoe maak je het verschil in de Randstad

Vijf minuutjes fietsen vanaf de Grote Markt, zo dicht ligt de Waarderpolder bij het centrum. De directe en sterke binding met de binnenstad geeft het business park haar stedelijke dynamiek en sfeer. Natuurlijk, de faciliteiten op het park zijn goed en de ligging zo vlak bij Schiphol is uitstekend. Maar dat is nauwelijks onderscheidend in deze regio. Het is de energie van de stad die maakt dat de Waarderpolder niet het zoveelste saaie bedrijvenpark is, maar een plek met karakter. Vandaar de creatieve bedrijvigheid, de actieve maak-industrie en de innovatieve datahub campus. En vandaar dat zoveel bijzondere Nederlandse merken en grote internationale bedrijven zich hier hebben gevestigd.

Ondernemen geeft energie. Net als de stad.

Ondernemers die daar bewust voor kiezen, daar besloten we ons op te richten. Mensen die iets willen bereiken, maar die ook willen leven. Die zich laten inspireren door de vooruitzichten van de stad om invulling te geven aan hun eigen ambities. Die verbinding zoeken, plannen maken, dingen realiseren. Omdat ze daar energie van krijgen. Dat is wat de stad met je doet. In de Waarderpolder zijn tweeduizend ondernemers die openstaan voor samenwerking. Hetzelfde geldt voor de gemeente en Parkmanagement. Waar wacht je nog op? Let’s do business!

Nieuwe identiteit

Een geheel nieuwe merkidentiteit waarmee we de verbinding tussen de stad Haarlem en het Businesspark Waarderpolder duidelijk neerzetten. En niet langer een apart logo voor Stichting Parkmanagement Waarderpolder, zodat we benadrukken dat ondernemers en Parkmanagement sámen Waarderpolder zijn. En omdat de naam Waarderpolder in het buitenland niet bekend is (en onmogelijk uit te spreken bovendien) een speciale variant van het logo voor de communicatie richting de internationale markt.

Een dynamische plek met een levendige community

Websites van bedrijvenparken zijn doorgaans goed verzorgd, met alle voor de hand liggende pluspunten in een keurig zakelijk jasje gestoken. Koud of warm word je er alleen niet van. De nieuwe website van de Waarderpolder neemt je mee aan de hand van krachtige triggers, aantrekkelijke visuals ondersteund door facts & figures en een hoge mate van actualiteit. Business Park Waarderpolder is geen slapend bedrijventerrein, maar een dynamische plek met een levendige community.

Bekijk de website

Voor de website en de promotiecampagne maakten we een kort sfeerfilmpje. Zóveel bedrijven, mensen en verhalen om de beleving van het ondernemen in de Waarderpolder kracht bij te zetten. Zoveel gastvrijheid, zoveel trots. En Haarlem als decor, een feestje om te filmen!

“Ter versterking van het ondernemingsklimaat en het aantrekken van nieuwe bedrijven, en daarmee werkgelegenheid, was het belangrijk om bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem beter te positioneren. Sixtyseven realiseerde een verfrissend creatief concept dat perfect aansloot bij onze randvoorwaarden, het merk Haarlem en de Metropoolregio Amsterdam.”

Djoeke KalisBeleidsadviseur Economie Gemeente Haarlem

Supertrots op het resultaat

Met de nieuwe profilering laten we zien dat Haarlem een prachtige stad is om te ondernemen, met de Waarderpolder als ambitieus, eigentijds en aantrekkelijk businesspark, onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. De nieuwe huisstijl, website en film werden officieel gepresenteerd tijdens de Haarlemse Prinsjesdaglunch in de Lichtfabriek en tijdens de Polderborrel voor de eigen ondernemers. In twee weken tijd werd ook de bebording op het park, de sociale mediakanalen, de digitale nieuwsbrief, de informatie van Parkmanagement en de uitingen van collectieve beveiliging in het nieuwe jasje gestoken.

Brand activation

Met een geïntegreerde wervingscampagne van online marketing, buitenreclame, e-dm en advertising gaan we nu inzetten op continue zichtbaarheid, in Haarlem en de regio. Door het opstellen van een actuele communicatiekalender zorgen we dat we aanhaken bij relevante activiteiten en events binnen de MRA. En natuurlijk is er een toolkit met middelen beschikbaar voor ondernemers die als ambassadeur zélf willen bijdragen aan de promotie van de Waarderpolder.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Merkontwikkeling NorthC Datacenters

websites

Community platform & marketing automation GSC

Leave a Reply