Waar denk je aan bij de naam Ziektewetloket? Waarschijnlijk niet aan een ondernemende, eigentijdse artsenorganisatie met een compleet vernieuwende aanpak in arbozorg. Precies daarom gingen we begin dit jaar aan de slag om samen met deze snelgroeiende club niet alleen een nieuwe naam te ontwikkelen, maar ook het merkverhaal goed neer te zetten. En het geheel natuurlijk te voorzien van een lekkere look & feel.

Het geluid van de nieuwe generatie

We gingen van start met een merksessie. Soms moet je diep graven naar wat een organisatie bijzonder maakt, maar dat ging nu als vanzelf. Een ambitieus, communicatief sterk en een tikje eigenzinnig team. Met een uitgesproken visie (de arts moet de regie hebben), een grote troef in handen (een flink aantal eigen artsen) en een heilige missie (afrekenen met het stoffige imago van de bedrijfsgeneeskunde). Een nieuw fris geluid dus, in deze toch wat suffe branche. Daar paste eigenlijk maar één naam bij, uit de koker van oprichter Maarten Hitman: de nieuwe arts.

Uitstraling & tone of voice

We ontwikkelden een heel eigen, sympathieke en toegankelijke visuele identiteit met fijne kleuren, een vriendelijk lettertype en organische vormen. Voor de teksten kozen we voor helder taalgebruik, lichtvoetig maar wel scherp. De persona’s die ze zelf hadden gemaakt, hielpen goed om de merkbelofte door te vertalen naar doelgroepgerichte boodschappen. In de designs voor de nieuwe website kwam alles mooi samen.

Bij de nieuwe arts draait alles om de artsen

Zij zijn letterlijk het gezicht van het merk. Dus gingen ze alle dertig op de foto voor de nieuwe website. Een uitstekende manier om iedereen onderdeel te maken van het nieuwe verhaal. Het was wel een hele operatie om zoveel drukbezette professionals op dezelfde dag en dezelfde plek voor de camera te krijgen. Dankzij de goede voorbereiding van fotograaf Mark Sassen en de testshoot met onze stagiaire Esther konden we tijdens de opnamedag lekker doorknallen. Dat het gezellig was, is aan de foto’s goed te zien.

“Van tevoren weet je niet wat er allemaal bij komt kijken. En zeker niet wat het allemaal brengt.
Het is elke cent dubbel en dwars waard geweest”

Maarten Hitman
Eigenaar en arts

Doorpakken met nieuwe kledinglijn

Bedrijfsartsen lopen meestal niet in een witte jas. Op de werkvloer van een gemiddelde organisatie vallen ze niet op. Dat vinden de meeste bedrijfsartsen prima, maar bij de nieuwe arts doen ze de dingen graag een beetje anders. Daarom ontwierpen we een eigen kledinglijn met shirts en sweaters in de nieuwe huisstijl.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Merkontwikkeling NorthC Datacenters

websites

Community platform & marketing automation GSC

Leave a Reply