Nieuwe huisstijl en website voor Noord-Hollandse …

Van Vliet, een Noord-Hollandse organisatie met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van ladingdragers en logistieke vraagstukken. Van oorsprong alleen in de sierteelt. De laatste jaren echter ook steeds meer in de retail. En dat gaat goed. Voor een aantal klanten in de retail doet Van Vliet nu zelfs het volledige pull management. Dat mag je dan ook best uitdragen.

Maar retail kreeg op de website nog nauwelijks aandacht. Simpelweg het dienstenpallet uitbreiden was echter te kort door de bocht. Want de uitstraling kon ook wel een boost gebruiken. En de  merknaam en merkwaarden. Vonden we die eigenlijk wel voldoende terug? En waren die wel genoeg verweven in de boodschap van Van Vliet? We gingen aan de slag.

Stoer, simplistisch én passend

Het ontwikkelen van een passende merkstrategie en communicatieconcept is het beginpunt, waarbij we de merkwaarden en het merkverhaal omzetten naar een nieuwe visuele identiteit. Daarbij keken we goed naar de business en de wereld van Van Vliet. Sierteelt, retail, dragers, wiel, beweging. Plus dat typische Nederlandse karakter. Die elementen zijn de inspiratie geweest voor de ontwikkeling van het nieuwe logo. Ondanks het scala aan elementen, leverde het een stoer, minimalistisch en herkenbaar, eigentijds logo op.

Voor het hoofdmerk Van Vliet kozen we oranje om het Nederlandse karakter te benadrukken

Om het onderscheid tussen de branches te maken, kreeg Horti een eigen groene en Retail een gele variant.

Van logo naar consistente stijl

Ook ontwikkelden we een nieuwe tagline. Voor Van Vliet overall en een voor de afzonderlijke disciplines. De stoere vormen uit het logo ontwikkelden we door in de rest van de huisstijl. En ook het kleurenpallet verrijkten we. Een belangrijke switch die we maakten? Niet meer de focus op de producten, maar op de processen; ‘logistics & load carrier services’. Dit voerden we door in de middelen zoals de stationary, Mailchimp, de belettering van de vrachtwagens en de signing bij het pand. Zo zorgen de we voor consistentie in de visuele identiteit.

Een belangrijke switch die we maakten? Niet meer de focus op de producten, maar op de processen; ‘logistics & load carrier services’ en de mens. De mensen in de wereld van Horti en Retail en de mensen van Van Vliet spelen de hoofdrol. De nieuwe serie bedrijfsfoto’s geeft dat goed weer.

De website als drager

Bij de ontwikkeling van de website kwamen alle elementen samen. De boodschap, ervaring, processen, het totaalpakket aan diensten en de innovatieve oplossingen. Dit alles vinden we terug op de website. Ook de experts hebben we meer gezicht gegeven en we creëerden cases om de expertise van Van Vliet uit te dragen in krachtige verhalen. Zo gaven we Van Vliet op verschillende fronten een passend gezicht en hebben we het merk een nieuwe boost gegeven als het gaat om een consistente merkbeleving.

Of het nu gaat om het ontwerpen van een volledig nieuwe huisstijl, het creëren van een trui voor ons 25-jarig jubileum of het helpen bij de website, Sixtyseven is er altijd met duidelijk en kundig advies. En dat ook nog eens snel en vriendelijk! Wij blijven in de toekomst graag samenwerken met Sixtyseven.

Bob IJpelaarManaging Director

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Zoople – Merkidentiteit en naamgeving met fun

campagnes

Arbeidsmarkt­communicatie? Haal alles uit de kast.

Leave a Reply