Over sportlink

Meer tijd voor sport door slimme automatisering

Het aanbieden van automatiseringsoplossingen voor de administratie van zowel sportbonden als sportverenigingen. Dat is de kernactiviteit van Sportlink. Met het krachtige Sportlink Club softwarepakket en aanvullende producten neemt Sportlink op alle administratieve fronten werk uit handen. Zodat er meer tijd overblijft voor sport!

De opdracht

Vanuit welke rol vertellen we het verhaal?

De website speelt een belangrijke rol in de communicatie en het contact met de klanten. Enkele jaren na de start vond Sportlink het dan ook tijd om deze eens grondig onder handen te nemen. Kern van het vraagstuk is vanuit welke invalshoek we het Sportlink verhaal moeten gaan vertellen. Vanuit de productleverancier die oplossingen vertaalt naar modules. Of vanuit de rol van de bestuurder van de vereniging? De wedstrijdsecretaris heeft andere doelen en wensen dan de voorzitter. Of kunnen we dat bundelen per sport? En hoe laten we de sportspecifieke voordelen zien?

Cardsorting sixtyseven
Onze aanpak

Eerst uitzoomen

Eerst werd een stevige basis gelegd door middel van een experience mapping-sessie. We namen doelgroepen met behulp van persona’s en MBTI onder de loep en alle elementen de juiste plek. Zo werd een complexe hoeveelheid informatie teruggebracht in een overzichtelijke en relevante structuur voor de nieuwe website.

“We liepen steeds vast op de structuur van onze site.
Producten? Sporten? Functionarissen per vereniging?
Na 2 uur plakken bleek het best eenvoudig…”

Bart Holleman | Sportlink Services

Brand redesign

Sixtyseven startte tegelijkertijd met het vormgeven van de identiteit, oftewel het brand design. Het merk kreeg een eigentijds jasje met een herkenbare hiërarchie in de merk- en productnamen.

Het oude logo van Sportlink Services

Het logo is opgefrist en kan er weer jaren tegenaan

Web experience

Binnen een maand van design naar livegang. Een goed begin is het halve werk. Dankzij het intensieve voortraject kregen we voor elkaar wat onmogelijk leek: binnen één maand werd de website van de tekentafel naar het web gebracht. Uiteraard kon dit ook door slimme keuzes: op basis van een WordPress framework legden we de technische basis, waardoor de focus kwam te liggen op vormgeving, lay-out en content. Het resultaat: een volledig responsive website die prettig beheerbaar is en toch volledige vrijheid biedt in vorm én functie. Het resultaat overtrof de verwachting, een mooi compliment!

De oude en nieuwe website

Content en CMS

Een aansprekende boodschap voor elke doelgroep. Een mooie website zonder goede content is als een opgepoetst spookhuis. Daarom besteedden we ook veel aandacht aan de inhoud van de website. Appellerende titels, relevante teksten en oogstrelende visuals en iconen.

In het CMS bouwden we speciale modules in, zodat gebruikers o.a. direct vanuit de site hun software kunnen starten.

We zijn nog lang niet klaar

We hebben namelijk veel meer ambities. Zo hebben we duidelijke doelstellingen geformuleerd voor de website en gaan we verder met het realiseren van die doelen. Meestal ben je tevreden over het resultaat van een project. Over het algemeen ook met de manier waarop het tot stand is gekomen. Maar af en toe heb je zo’n project dat er echt bovenuit springt. Dit is nou zo’n voorbeeld. En dat komt omdat we samen hard aan het resultaat hebben gewerkt. Dat vereist meer dan alleen duidelijke afspraken en een goede methodiek (in dit geval scrum). Het gaat vooral om normen en waarden. Dan los je problemen voor elkaar op. Sportlink staat op de strepen wanneer dat moet en mag, maar geeft ons ook de vrijheid om te doen waar wij goed in zijn.

Af en toe heb je zo’n project dat er echt bovenuit springt. Dit is nou zo’n voorbeeld.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Merkontwikkeling NorthC Datacenters

websites

Community platform & marketing automation GSC