Over Patina

Vaak worstelen bedrijven met hun ‘why’

Niet bij Patina, daar weten ze heel goed waar het voor hen om gaat. Eén experience mapping-sessie was genoeg om hun ‘manifesto’ op papier te krijgen: Patina is niet de grootste dakdekker van Nederland, wel de beste. Want bij Patina werken mensen. Mensen met hart voor het dak, of het nu gaat om een kleine reparatie of een compleet ontzorgconcept. Dakdenkers dat zijn het. En de klanten, dat moeten relaties worden. Of liever nog: vrienden. Met wie ze samen werken aan duurzaam dakleven.

De opdracht

Sterk, maar het moet wel verteld worden

De eerste stap was duidelijk. Patina wilde alle dienstverlening weer gewoon onder 1 Patina vlag: Patina Dakdenkers. En een nieuwe website om dit uit te dragen. Maar vooral wilden ze graag méér communiceren. Over de breedte van de dienstverlening. Over de prachtige projecten die opgeleverd worden. Over de uitdagingen die ze tegenkomen op het dak. En over vernieuwend partnerschap en hoe ze dat in de praktijk brengen. Als je de mannen van Patina er naar vraagt, vertellen ze honderduit over hun mooie vak. Maar die mooie cases naar buiten brengen, dat komt er door de dagelijkse hectiek vaak niet van.

Onze aanpak

Website/Webzine

Daarom hebben we voor Patina geen gewone website ontwikkeld, maar een webzine met een aantal standaard webfunctionaliteiten. Het hart van de site zijn de artikelen waarin Patina de bezoeker mee neemt het dak op. Naar de daken van 15.000 woningen van Ymere in Haarlemmermeer, naar het dak van het stadhuis van Almere en naar de daken van de nieuwe pieren op Schiphol. Stoere verhalen en mooie beelden die voor zich spreken. Er is een hele wereld, daar aan de bovenkant van Nederland. En geen betere manier om die te ontdekken dan deze.

Niet de grootste, wel de beste!

Patina

We proudly present…

Het zijn stuk voor stuk verhalen om trots op te zijn. Daarom is de eerste editie van het Patina Magazine ook in gedrukte vorm verschenen. Een prachtige uitgave die niet misstaat op de bekende koffietafel. Meer lezen? Met dit nieuwe platform is het gemakkelijk om regelmatig te blijven communiceren. Nieuwe artikelen voor de webzine zijn al in de maak. Want zoals gezegd, er is meer dan genoeg om over te vertellen.

De smaak te pakken

Bij Patina willen ze nu ook doorpakken. Een volgende stap is LinkedIn. Dat kunnen we veel actiever inzetten om op een kwalitatieve manier te communiceren met het bestaande netwerk. En we gaan werk maken van de offertes. Dat zijn immers zeer waardevolle contactmomenten per jaar, met bestaande én nieuwe opdrachtgevers. Door de presentatie daarvan tekstueel en visueel grondig aan te pakken, kan Patina zich ook met dit middel echt profileren.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s