De zichtbaarheid en naamsbekendheid vergroten. Het was voor Van der Wal een belangrijk doel. Niet zozeer om meer onder de aandacht van klanten te komen, want aan projecten geen gebrek. Wel heeft Van der Wal, net als veel andere bedrijven in de techniek moeite om nieuwe medewerkers te werven. Veel vraag naar, weinig aanbod van mensen. Om dan het verschil te maken, moet je zichtbaar zijn en opvallen. Zonder aan je eigen bedrijfsfilosofie voorbij te gaan.

Om in te kunnen zetten op contentmarketing, hadden we wel een goed fundament nodig. De eerste stap was dan ook om een goed brand design en een stevige website neer te zetten. Het verhaal van Van der Wal vertellen, de wat, maar vooral het hoe en waarom. Daarom begonnen we met een Experience Mapping sessie.

Van der Wal is expert in installatietechniek. En levert het complete pakket. Van ontwerp, aanleg en installatieconcepten tot technisch onderhoud, tapwaterbeheer en databeheer. Daarbij voert Van der Wal niet alleen uit, ook onderzoek en advies nemen een belangrijke plek in binnen het bedrijf.

Het werd ons tijdens de Experience Mapping wel duidelijk dat Van der Wal het goed voor elkaar heeft, maar ook dat de medewerkers, die elkaar zien als familie, hun werk bijzonder serieus nemen en uitvoeren.

Serieus goed voor elkaar

Professioneel en serieus in de manier van werken, gestroomlijnde interne processen, werken op basis van vertrouwen en jarenlange samenwerkingen met klanten. Die elementen vormden de basis voor het nieuwe brand design en inspireerden ons tot de pay-off ‘Serieus goed voor elkaar’. Want serieus is alles behalve stoffig of suf, maar zegt alles over de kennis, ervaring en toewijding die de mensen van Van der Wal hebben en over de gestructureerde processen. Serieus goed voor elkaar drukt ook de onderlinge verstandhouding uit. Leren van en luisteren naar elkaar. Je collega’s verder helpen. Serieus goed, ook voor elkaar dus.

Behouden wat goed is, versterken wat beter kan

De bestaande huisstijl was de volgende stap. Ons uitgangspunt? Behouden wat goed is, versterken wat beter kan. De primaire kleur blauw verrijkten we met een fris kleurenpallet. De bestaande vormelementen gaven we een nieuwe, moderne look en breidden we uit. Ook legden we meer nadruk op de verbinding, want dat is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met het werk van Van der Wal. En met de relaties, intern en extern. Na het neerzetten van het brand design, volgden stationary, bedrijfskleding, bedrijfswagens én website. De plek voor het hoe en waarom van Van der Wal. Ook gaven we de (voornamelijk) mannen een gezicht en een plek op de website. Want zij zijn het die het uiteindelijk doen.

Het voorgaande logo en enkele uitingen

Aan de slag met content marketing!

Met het nieuwe brand design en de vernieuwde website hebben we het fundament neergezet. De basis om succesvol met content marketing aan de slag te kunnen gaan. Daar gingen we dan ook vlot mee door. We startten met de contentkalender. De frequentie, het type content, de mix van berichten, daar begonnen we mee. Vervolgens vulden we de kalender in.

Verhalen maken én delen

We bepaalden de topics voor social media en hygiëne-content en keken goed welke bestaande content op de website we met social media posts nog verder onder de aandacht konden brengen zoals de vele projecten waarin de expertise van Van der Wal naar voren komt. Ook bepaalden we de vaste thema’s voor de blogs en koppelden aan elk thema weer een aantal onderwerpen.

Voor de blogs begonnen we met het thema arbeidscommunicatie, voor Van der Wal momenteel het belangrijkste ‘probleem’. Hieraan koppelden we een aantal onderwerpen. Wat betekent Van der Wal voor medewerkers, waarin is Van der Wal als werkgever onderscheidend, waarom zou je je als zzp’er bij Van der Wal willen aansluiten, welke kansen biedt Van der Wal aan zij-instromers en hoe denkt Van der Wal over vrouwen in de techniek? Voor de blogs interviewden we telkens een medewerker van Van der Wal over zijn of haar ervaringen. Het leidde tot mooie, persoonlijke verhalen die we maar wat graag delen op de social kanalen en website.

Zes nieuwe collega’s in vier maanden

Top of mind worden bij de doelgroep, een hogere conversie. Dat was het doel. Nu vier maanden later zijn de eerste successen zichtbaar. Van der Wal wordt gezien in de omgeving. Door klanten én door werkzoekenden. Want inmiddels heeft Van der Wal zes mensen toegevoegd aan het team. Natuurlijk gaan we volop door want succesvolle contentmarketing heeft een lange aanlooptijd en vraagt om een blijvende investering. Wordt vervolgd dus!

"Achter de ontwikkeling van ons nieuwe branddesign zit een intensief traject waarbij 67 ons voortdurend heeft uitgedaagd om kritisch na te denken over waar we als bedrijf voor staan. Met het eindresultaat zijn wij zeer tevreden, ons verhaal en het onzichtbare DNA van ons bedrijf zijn op een eigentijdse wijze zichtbaar gemaakt."

Jos Admiraal
Eigenaar/directeur Van der Wal

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Zoople – Merkidentiteit en naamgeving met fun

campagnes

Arbeidsmarkt­communicatie? Haal alles uit de kast.

Leave a Reply