Skip to main content

Facebook
marketing

Facebook: bijna iedereen die je kent heeft een profiel. En een activity feed waar dagelijks de beste content wordt getoond. Hoe likable ben jij tussen al die informatie?

Zichtbaar op de Facebook feed van je doelgroep

Facebook marketing: van like tot klant

Gemiddeld besteden we 40 minuten per dag aan scrollen op Facebook. En wij verwachten dat dit de komende jaren alleen maar toeneemt. Facebook werkt namelijk verslavend voor veel mensen. Op elk moment van de dag biedt het platform nieuwe content – afgestemd op interesses en verwachtingen. Ook jij kunt opvallen op de Facebook feed van je doelgroep. Aan de hand van een Facebook marketing plan zetten wij jouw (online) doelstellingen om in likable content.

Een Facebook strategie: wat is daarvoor nodig?

Allereerst bekijken we de huidige bedrijfsdoelstellingen. Wat wil je bereiken op Facebook? Wil je een grotere naamsbekendheid, meer traffic naar je website of meer contactaanvragen? Misschien heb je een specifiek product dat je onder de aandacht wilt brengen. Of een dienst die volledig aansluit op de lifestyle van je doelgroep. Zodra dit duidelijk is, stellen wij een Facebook marketing plan op. Met een contentkalender koppelen we elke Facebook post of advertentie aan een online doelstelling.

Adverteren op Facebook = zichtbaar
voor elke doelgroep

Een Facebook pagina zorgt dat je bereikbaar bent voor je doelgroep. Een Facebook advertentie laat daarnaast meer mensen kennismaken met jouw bedrijf en online persoonlijkheid. Kan je doelgroep zich met jouw merk identificeren? Dan kun je rekenen op meer likes, clicks en conversies.

Bovendien kan je een Facebook advertentie richten op een zeer specifieke doelgroep. Denk aan geslacht, leeftijd, woonplaats, beroep en interesses. Wil je dertigers bereiken die in een straal van 20 kilometer rond Rotterdam wonen? Of senioren die je website al eens hebben gezocht? Een Facebook campagne biedt tal van mogelijkheden om je aanbod onder de aandacht te brengen.

Facebook is echter niet het enige social media platform waar je kunt adverteren. Wij zetten regelmatig andere vormen van social media marketing in om de juiste doelgroep te bereiken.

Zichtbaar zijn op Facebook?

Onze social media specialist praat je graag bij over de mogelijkheden.