100 jaar GP Groot

Het jaar 2017 is een mijlpaal voor dit familiebedrijf, dat zich de afgelopen eeuw ontpopte tot een echte bedrijvenfamilie. Met haar dienstverlening op het gebied van afvalverwerking, recycling, oliehandel en infrastructuur is GP Groot een regionaal begrip. Een bekend merk, met een traditioneel karakter. Hoe vernieuw je de visuele identiteit van een bedrijf met zulke sterke kernwaarden? Onze designers waagden de sprong.

Jubileumuitgave

Een nieuwe merkidentiteit kondig je niet van de één op de andere dag aan

Dat mag best met wat allure gebeuren, zoals bij een 100-jarig jubileum. Sixtyseven kreeg de eer om 100 jaar GP Groot samen te vatten in een unieke jubileumuitgave. Geschiedenis, interviews en bedrijfsprocessen werden gebundeld, uiteraard op gerecycled papier.

Woordmerk vs. beeldmerk

Ideale gelegenheid voor een eigentijdse update

Het jubileum bleek voor GP Groot de ideale gelegenheid om de vernieuwde visuele identiteit gefaseerd in te zetten. Bij de rebranding werd het voormalige logo als uitgangspunt genomen. Voorheen werd het beeldmerk standaard gecombineerd met het woordmerk. Uiteindelijk stelden wij voor om het beeldmerk gescheiden in te zetten, en een nieuw woordmerk te introduceren. Een eigentijdse update, waardoor zowel het woord- als beeldmerk op zichzelf sterk zijn.

Kleurgebruik en vormelementen

Rood en geel. Dat zijn echte GP Groot kleuren.

Onmisbaar dus, voor het primaire kleurenpalet. Een belangrijke toevoeging is de afwisseling met de kleur wit, waardoor alle uitingen een rustige en ruimtelijke uitstraling krijgen. Ook worden de kleuren oranje, blauw en groen secundair ingezet voor dochterondernemingen.

Daarnaast werden de uitingen versterkt met vormelementen, gebaseerd op de rondingen van het beeldmerk. Dit wordt onder andere ingezet voor brochures, advertenties en het wagenpark.

Ontwerp wagenpark

Het meest uitgebreide
wagenpark ooit

De uitstraling van het wagenpark is een belangrijk visitekaartje. Vooral voor een transportbedrijf met een enorm wagenpark, zoals GP Groot. Wij namen dan ook het design van 14 soorten wagens voor onze rekening, van inzamelwagens tot trekkers en bestelbusjes. Dit bleek het meest uitgebreide ontwerp dat wij ooit voor een wagenpark maakten, en dé trots van GP Groot.

Huisstijlhandboek

Bewaken van de merkidentiteit

De richtlijnen voor alle huisstijlelementen komen terug in het huisstijlhandboek. Dit document biedt concreet houvast voor het bewaken van de merkidentiteit. Door de gefaseerde implementatie van de nieuwe huisstijl, wordt het huisstijlhandboek van GP Groot continu aangevuld. Dit maakt het een organisch document, dat door alle betrokken medewerkers als leidraad wordt genomen.

“Met name tijdens zo’n bijzonder en veelomvattend jubileumjaar is het zeer prettig om, als team, samen te werken met een bureau als Sixtyseven.”

Ilse Ketzer en Jessica GroentjesMarketing en Communicatie GP Groot

Van afval naar grondstoffen
en energie

Dat is de missie van GP Groot.

Elk jaar doen zij daarom verslag van hun inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sixtyseven verzorgde de vormgeving van het MVO-verslag; een uitgebreid document met visuele statistieken en een overzicht van alle duurzame initiatieven.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Merkontwikkeling NorthC Datacenters

websites

Community platform & marketing automation GSC

Leave a Reply