Familiebedrijf met meer dan 200 betrokken medewerkers

Schipper Kozijnen staat al 50 jaar voor de beste kunststof en aluminium kozijnen, dakkapellen en schuifpuien. We maken ze in onze eigen fabriek, met alle aandacht. Schipper-kwaliteit. En kwaliteit zit ook in onze dienstverlening. Want we zijn een fijn bedrijf met 200 vakkundige, betrokken en trotse medewerkers. We doen alles voor onze klanten; dat voel je meteen!

Evolutie van het logo, die vraag stond centraal in de pitch. Revolutie van het logo, daarmee wonnen we die pitch. Want om de transitie te maken naar een servicegerichte organisatie met een A-merk uitstraling, ben je er niet met een opgefrist beeldmerk. Dan moet je hele branddesign aanpakken. En niet meer willen uitbeelden wát je als Schipper doet, maar je merkpersoonlijkheid ‘embedden’ in alles wat je uitstraalt.

Vakkundig, betrokken, oplossingsgericht en integer: de merkwaarden vormden de basis voor het nieuwe logo, de kleuren, de typografie, de vormelementen en de pay off. Met behoud van het goede, maar helemaal klaar voor de toekomst. Herkenbare kleuren bijvoorbeeld, maar dan een tint subtieler. Antraciet in plaats van zwart, geen signaalrood maar een zachte rood voor een warmere en menselijkere uitstraling. En een aanvullend kleurenpalet om het gevoel van wooncomfort te creëren.

Zorgeloos meer wooncomfort

Klanten van Schipper zijn kritisch, ze weten wat ze willen. Ze durven te vertrouwen op het goede gevoel dat ze ervaren bij Schipper en ze durven te kiezen voor kwaliteit. Dit vertrouwen vormde het vertrekpunt voor copy. Niet vertellen wat we allemaal goed doen als Schipper kozijnen, maar de credits teruggeven aan de klant. Ere wie ere toekomt. Aan Schipper om dat goede gevoel waar te maken in élk stapje van het proces. Dat is dan ook de nieuwe belofte: Zorgeloos meer wooncomfort.

In een paar maanden tijd goten we alle, maar dan ook álle middelen in de nieuwe huisstijl

De stationary, ontwerp van de website, de aankleding van het pand, de signing op het terrein, de verkoopmaterialen, het wagenpark, de bedrijfskleding, de presentatie, de advertenties en niet te vergeten de koffiekopjes. De deadline was 1 januari 2019, de start van het 50-jarig jubileumjaar: een mooi en natuurlijk moment om de nieuwe huisstijl te introduceren.

Alles draait om een goed gevoel

Veel (bouw)bedrijven maken de omslag van productgericht naar servicegericht, hoe blijf je dan toch onderscheidend? Naar ons idee door dichtbij jezelf te blijven, geen conceptuele uitspattingen te maken. In de nieuwe beeldtaal geven we daarom inkijkjes in ons werk en in de woningen en levens van onze klanten. Geen stockbeelden, maar echte mensen en fijne, warme momenten. Het product is subtiel aanwezig, de mooie lichtinval en het thuis-gevoel zijn belangrijker dan het kozijn zelf. De omgeving fris en open, want dat straalt rust en comfort uit en zorgt voor een premium kwaliteitsbeleving.

Fotografie: Bas Zwerver

Fans maken van je klanten, dat begint op de eigen werkvloer

In het familiebedrijf dat Schipper in alle opzichten is, voelen veel medewerkers zich ook deel van de Schipper-familie. Hun toewijding en enthousiasme vormen de basis van het succes. Daarom werd besloten de nieuwe branding al in een vroeg stadium intern te presenteren aan alle collega’s. We organiseerden een feestelijke kick off tijdens de Schipper-Vrijdag. In het diepste geheim natuurlijk, want de buitenwereld mocht nog niets te zien krijgen. Doel was om de collega’s niet alleen te betrekken, maar ze ook mee te nemen in de merkwaarden en de ambities die aan de nieuwe corporate identity ten grondslag liggen.

Geen half werk bij Schipper

Als ze iets organiseren, doen ze dat goed. En daar helpen wij graag bij. Met teasertjes in de aanloop naar het event bouwden we de spanning op: er gaat iets gebeuren. De middag zelf stond bol van beleving en interactie. In een animatie ontmantelden we het ‘oude’ logo en in filmpjes lieten we medewerkers zelf aan het woord over het Schipper-gevoel. Samen staken we de handen uit de mouwen, door kubuskrukjes met de kernwaarden in elkaar te zetten. Die krukjes werden slim ingezet om met de 200 collega’s en de opzwepende brassband het nieuwe logo tevoorschijn te trommelen. Na de onthulling gaven we een sneak preview van de nieuwe middelen, afgesloten met de nieuwe bedrijfskleding in een knallende modeshow. Het enthousiasme spatte ervan af. Was het gelukt om de mensen mee te krijgen, een beetje trots te creëren? Als je West-Friezen ziet springen, dan weet je dat je het wel goed zit….

Nog meer feest met het 50-jarig jubileum

De introductie van het nieuwe brand design kreeg een gouden glansje mee vanwege het 50-jarig bestaan van Schipper Kozijnen. We mochten binnen de nieuwe huisstijl meteen een aantal jubileum-uitingen ontwikkelen: banieren, advertenties en uitnodigingen voor de diverse feestelijke gelegenheden. Voor het grote relatie-event in het najaar maakten we een speciaal jubileum-magazine en verzorgden we film-materiaal voor de presentaties.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

branddesign

Rebranding GP Groot bedrijvenfamilie

branddesign

Merkontwikkeling NorthC Datacenters

websites

Community platform & marketing automation GSC

Leave a Reply