Skip to main content

Positioneren, profileren communiceren

Als merk, dus ook als bedrijf of organisatie, moet je weten wie je bent, wie je klanten zijn en wat je voor ze kunt betekenen. Zo maak je het verschil, dat blijkt eens te meer in deze tijd. Wij doen niets liever dan jullie hierbij helpen. Met intensieve, inspirerende experience mapping sessies leggen we dan met elkaar een stevige basis voor jullie merkverhaal en de merkbeleving.

Het feit dat we de afgelopen periode niet lekker konden brainstormen, bracht ons op het idee een DIY-kit te ontwikkelen van drie van onze experience mapping workshops. We hebben er een mooie box van gemaakt, met daarin alle tools om persona’s te maken (doelgroepen), een merkvuurtoren (branding) en/of een roadmap (communicatiestrategie). We delen ze graag, zodat je met je eigen team aan de slag kunt. Wat we ervoor terugvragen? Een paar leuke foto’s!

Vraag nu een DIY kit aan

Zelf aan de slag met de 67 DIY-kits

De 67 DIY-kit bevat drie workshops om uit te kiezen. Elke workshop bestaat uit een eenvoudig stappenplannetje en diverse tools: werkvellen, handige vragenkaartjes en tips & tricks.

Zet je hele team aan het werk

Niet alleen het MT of de sales- en marketingafdeling, maar laat een doorsnee van collega’s meedenken. Iedereen kijkt anders tegen ‘jullie’ wereld aan en heeft op een andere manier met jullie klanten te maken. Zo breng je álle kennis en ervaring vanuit de organisatie samen en krijg je een compleet beeld. Hoe diverser, hoe beter!

Door mensen uit je hele organisatie te betrekken, creëer je teamspirit en draagvlak. Dat proces is eigenlijk net zo belangrijk als het eindresultaat. En verschillende invalshoeken zijn belangrijk. Zo kom je vaak tot verrassende inzichten.

Oók voor interne campagnes of arbeidsmarktcommunicatie

Met onze workshop kun je óók een goeie basis leggen voor interne communicatie, een betere profilering op de arbeidsmarkt of het ontwikkelen van succesvolle wervingscampagnes.

Persona Workshop DIY

Klantgerichter en effectiever communiceren

Aan de slag met een klantgerichte organisatie & doelgroepgerichte communicatie

Het maken van persona’s is een handig hulpmiddel om je goed te verplaatsen in je doelgroepen, ze tot leven te brengen. Je wilt immers weten wie ze zijn en hoe ze in het leven staan. Je wilt begrijpen wat hun drijfveren zijn, hun verlangens, hun zorgen of hun vooroordelen en vooral: welk gedrag daaruit voortkomt en hoe jij dit kunt beïnvloeden.

Je kunt bijvoorbeeld persona’s maken van je klanten, de lezers van je nieuwsbrief, de gebruikers van je website of je ideale vacaturekandidaat. Door de ogen van de persona’s kijk je vervolgens naar je eigen dienstverlening of communicatiemiddelen. Wat kun je hieraan veranderen en verbeteren?

Je kunt nu gerichter nieuwe concepten of triggers voor je campagnes bedenken, de tone of voice van je mailing laten matchen of de user experience van je website optimaliseren.

Merk Workshop DIY

Een stevige basis voor je branding

Leg een stevige basis voor je branding met een merk-vuurtoren

Je merkverhaal moet van binnenuit komen. Want die mooie merkbelofte, die moeten júllie waarmaken. Je moet dus in de eerste plaats weten wie je zelf bent als organisatie. Wat is jullie DNA? Waar zit jullie kracht? Waarom doen jullie wat jullie doen? Wie willen jullie zijn voor je klanten, voor de wereld? Dat hoeft niet heel filosofisch te worden. Het kan ook keihard over ambitie gaan. Als het maar eigen is. Waarachtig. Anders prikt iedereen er zo doorheen. Een sterk merk is als een vuurtoren: een baken in het speelveld, die een boodschap uitzendt waar je medewerkers en je klanten blind op kunnen varen. Met deze workshop leg je dan ook een stevig fundament onder je merkbeleving.

Strategie Roadmap Workshop DIY

Breng je merkstrategie in kaart

Zorgen dat je verhaal staat als een huis en het succesvol onder de aandacht brengen bij je doelgroepen

Het is eigenlijk heel simpel: om te komen tot een goede merk- of communicatiestrategie moet je een aantal stappen zetten.

Je brengt je markt in kaart, kijkt naar de kracht van je eigen organisatie en bepaalt je onderscheidend vermogen. Je zet je doelgroepen op een rijtje, formuleert je (merk)ambities en stelt vast welke (interne en externe) uitdagingen jullie moeten tackelen om daar te komen waar je wilt zijn. Dit vormt de basis voor je strategie. Nu weet je welke boodschap, welke beleving en welk ondersteunend bewijs je nodig hebt. Maar ook met welke middelen, op welke momenten en via welke kanalen je die boodschap het beste kunt overbrengen.

De smaak te pakken?

We zijn heel benieuwd naar de resultaten en helpen jullie van daaruit natuurlijk heel graag verder. Want laten we er geen doekjes om winden: het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie nu voortaan álles zelf gaan doen. Dus heb je persona’s gemaakt, kom ze aan ons voorstellen, dan bedenken we samen hoe we ze gaan overtuigen van je verhaal! En heb je de merkvuurtoren opgebouwd? Laat ons helpen er een pakkend verhaal van te maken!

Lastig kiezen of hulp nodig om op te starten?

Weet je niet welke workshop het beste past bij jullie vraag. We denken graag even met je mee. Heb je vragen over de aanpak of de inhoud? Laat het weten. We kunnen altijd een uurtje tekst & uitleg plannen. Bel: 0251 67 67 67.