Geïntegreerde gebiedspromotie

Waterrijk Boskoop, een prachtige nieuwbouwwijk die op dit moment midden in het Groene Hart van Nederland in fases wordt ontwikkeld.

Smit’s Bouwbedrijf realiseert er maar liefst 440 woningen. Comfortabele rijwoningen met tuinen aan het water, luxe twee-onder-een kappers, vrije kavels en appartementen.

Aan Sixtyseven de vraag om een projectidentiteit te ontwerpen, een langlopende campagne te bedenken en een mediaplan te maken om deze woningen onder de aandacht te brengen van potentiële kopers.

“Met een logo en een projectwebsite doe je geen gebiedspromotie.
We hadden een campagneplatform nodig voor de komende vier jaar. “

De identiteit
van Waterrijk Boskoop

67-case-waterrijk-map

Klasse en allure

Trek een lijn van Amsterdam naar Rotterdam en dan van Den Haag naar Utrecht en kom tot de ontdekking dat Boskoop precies in het midden ligt. Doelgroeponderzoek wees dan ook naar de young professionals en jonge gezinnen uit de vier grote steden. Geslaagde, succesvolle stellen met een druk leven en een lekkere carrière. Het project mocht qua uitstraling dus best een beetje klasse en allure krijgen. Zonder Boskopers en woningzoekenden uit de directe omgeving af te schrikken…

Stadtelanders, ze houden van de stad. Maar het wilde stadsleven zijn ze zo langzamerhand een beetje ontgroeid. En ze snakken soms naar een rustpunt in hun drukke bestaan. Naar een plek om thuis te komen.

De stad of het land?

Je moet van goeden huize komen om deze doelgroep te prikkelen. Ze weten wat ze mooi vinden en ze maken hun eigen keuzes. Vertellen dat het heel leuk is om in Waterrijk Boskoop te wonen? Dat maken ze zelf wel uit.

Daarom hebben we de campagne ingestoken op de strijd tussen hoofd en hart. Met mooie sfeerbeelden appelleren we aan de dromen die mensen in deze fase van het leven nu eenmaal hebben. Het verlangen naar een rustiger bestaan, naar licht en lucht, meer comfort ook. Naar een plek waar ze hun kinderen fijn kunnen laten opgroeien. Maar we geven ook ruimte aan de twijfels: over wonen in de provincie, over files naar de stad en wat zo’n stap betekent voor hun carrière. Een herkenbaar en geloofwaardig verhaal om stille dromen aan te wakkeren.

Daarom hebben we de campagne ingestoken op de strijd tussen hoofd en hart.

Mensen uit de Randstad zover krijgen dat ze hun stadse leven verruilen
voor het Groene Hart? Dat begint met ze op het idee te brengen…

Waterrijk ontdekken met een eigen magazine

Geen verkoopbrochure maar een sfeervol lifestylemagazine over wonen in het Groene Hart.

Het magazine werd verspreid op relevante plekken via het netwerk van City Dogs van Boskoop tot Rotterdam Airport. Een digitale marketing strategie met als meest belangrijke aanjager een doelgroepgerichte Facebook-campagne gericht op de vier grote steden leidde daarbovenop tot ruim 350 aanvragen in een periode van 6 weken.

Om de leeswaarde van het magazine te checken werd hierin een trigger opgenomen om Boskoop eerst eens te beleven door kans te maken op een overnachting in de leukste Bed & Breakfast van Boskoop. Meer dan de helft van de aanvragers heeft hier aan meegedaan.

Een lastige doelgroep: niet alleen lastig te prikkelen, maar ook moeilijk te bereiken. Daarom kozen we naast de verspreiding van de magazines ook voor videomarketing. De mogelijkheid om op Facebook te adverteren met video heeft nieuwe deuren geopend. Geen Youtube linkjes meer, maar direct je video weergeven in de tijdlijn van de zorgvuldig afgestemde doelgroepen. De verschillende video’s deden hun werk. Door het delen, reageren en liken creëerden we snel een groot bereik.

Optimale beleving in minder dan één minuut

We ontwikkelden een serie van 5 sfeervolle commercials, korte clips over het Stadtelanders-gevoel. Geen standaard promotiefilmpje waarin de loftrompet wordt gestoken over Boskoop, maar poëtische portretjes gefilmd door filmmaker Frits de Beer. Een vrouw in een café in de stad, een man in een bootje tussen de weilanden. De hectiek van de stad afgezet tegen de romantiek van het Groene Hart. Met alleen een voice over, alsof we meeluisteren met hun gedachten, hun dromen en hun dilemma’s. We geven ruimte aan de verlangens en over alle twijfels schuift een beeld van heerlijk buiten wonen…

01: Landschap

02: Varen

03: Café

04: Dorp waterkant

05: Stad

RTL woonmagazine

Een ander voorbeeld van videomarketing: een redactioneel item in RTL LifestyleXperience over wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen en bouwen van een nieuwbouwwijk zoals Waterrijk Boskoop.

4636c98138f0

Website in stijl

De beleving op de website sluit aan bij die uit het magazine en de commercials. Een echte projectsite, maar met een stijlvolle look & feel, met veel aandacht voor details.

De potentiële koper krijgt een zeer compleet beeld van het wonen in Waterrijk Boskoop.

De wijk, de ligging van de woningen en de indeling van de woningen: alles is tot in detail en visueel aantrekkelijk uitgewerkt.

Van buitenreclame
tot e-mailmarketing

Naast de inzet van het magazine, videomarketing en Facebook hebben we rond belangrijke momenten zoals ‘Start Verkoop’ en ‘Kijkdagen’ ook gekozen voor de inzet van meer traditionele middelen als bouwborden, reclameborden, flyers en advertenties.

Daarnaast hebben we een grootscheepse outdoorcampagne ingezet, met o.a. abri’s in het NS-netwerk op verschillende stations. Via e-mailmarketing houden we contacten warm en zorgen we door middel van storytelling campagne voor automatische follow up van iedereen die zich als geïnteresseerde aanmeldt.

Waterrijk Boskoop wordt in fases ontwikkeld. Dat geldt dus ook voor de campagne. Op deze mooie basis kunnen we de komende jaren voortbouwen. En hoewel Martin dit aanstuurt, maakt hij graag tijd om mee te denken over de marketing voor úw project.

Geïnteresseerd in het plan van aanpak?

Om inzicht te geven in de wijze waarop we de markt bewerken, hebben we een helder plan van aanpak met bijbehorende infographic ontwikkeld. Deze kun je via onderstaande link downloaden.

Whitepaper gemist?

Download hier de gratis whitepaper met 8 tips om meer resultaat uit je volgende vastgoedcampagne te halen.

Direct een vrijblijvende afspraak maken?

Stuur mij een bericht per e-mail of bel 0251 – 67 67 67.