De Cypressen – De resultaten overtroffen alle verwachtingen

Niets is zo dankbaar als je tanden mogen zetten in een project dat écht bijzonder is. De campagne die we voor Pré Wonen mochten maken voor De Cypressen was dan ook een cadeautje. En de resultaten? Die overtroffen alle verwachtingen. Bij de verkoopmanifestatie stonden er 300 enthousiaste mensen op de stoep, waarvan ruim 215 zich ook daadwerkelijk inschreven…

300

geïnteresseerden

215

inschrijvingen

42 nieuwbouw appartementen

Aan de rand van de Bomenbuurt achter de Plantage in Beverwijk verrijzen volgend jaar 42 nieuwbouwappartementen. Inderdaad: de Cypressen. Mooie woningen op een hele leuke plek. Dat om te beginnen. Maar Pré Wonen bedacht er nog een unieke pilot bij: elke woning in De Cypressen was zowel te huur als te koop.

Uitdaging

Voor de communicatie leverde dat de eerste uitdaging op. We moesten immers zowel het project als het Huur-Koop-concept onder de aandacht brengen. Een dubbele boodschap dus. En twee nogal uiteenlopende doelgroepen: jongeren én senioren.
Pré Wonen wilde de huur-koop-campagne bovendien graag zodanig ontwikkelen dat het ook met andere projecten gecombineerd zou kunnen worden. Steeds voorzien van een ‘neusje van de zalm-website’ en een creatieve, prikkelende campagne vol informatie, beleving en interactie.

Kopen? Huren? Met Pré Wonen
bepaalt u het gewoon zelf!

Als drager van de campagne kozen we voor de vorm van een kubus. Met op elk vlak een ander deel van de boodschap. Zo konden we het project mooi uitlichten én de Huur-Koop-optie letterlijk van alle kanten laten bekijken. Dat je dat ook heel goed samen met de makelaars van Pré Wonen kunt doen, benadrukten we in campagnebeelden. Met de projectstijl voor de Cypressen legden we een subtiele link naar de gebiedscommunicatie van Plantage-Kuenenplein die we eerder samen met Pré Wonen ontwikkelden.

In plaats van de traditionele verkoopbrochure is een eigentijds magazine ontwikkeld

Lifestyle magazine

In plaats van de traditionele verkoopbrochure is een eigentijds magazine ontwikkeld. Hierin vooral veel aandacht voor de omgeving, interviews met lokale winkeliers, het huren of kopen concept tot en met woonadviezen van de interieurstylist. Uiteraard zijn de verschillende appartementen ook uitgelicht maar voor de details verwezen we naar de website.

Informatie & Inspiratie

Als basis voor de communicatie realiseerden we een projectwebsite www.decypressen.nl en een magazine vol informatie en wooninspiratie. Vier weken voor de verkoopmanifestatie startten we een intensieve campagne om de doelgroepen te interesseren en te enthousiasmeren. Met o.a. een huis aan huis-mailing met uitdrukbare bouwplaat om je eigen kubus te maken, abri’s door heel Beverwijk en met als belangrijkste inzet een volledig op de verschillende doelgroepen afgestemde Facebook advertentiecampagne.

Al snel kwamen de eerste positieve reacties binnen

Ook lokale media pakten het op, en zorgden voor extra pr. Dat er veel interesse was, werd gauw duidelijk. Maar dat de verkoopmanifestatie zó succesvol zou zijn, hadden we niet durven dromen. Met de ‘start verkoop’ kwam er wel meteen een einde aan onze mooie campagne. Nu alle woningen zijn verloot, kunnen de follow up-uitingen gewoon op de plank blijven liggen…

3 weken

duurde de Facebook campagne

54.365

mensen bereikt

4.126

bezocht de website

Het meest
effectieve medium

Facebook is al jarenlang het meest effectieve medium voor het werven van potentiële kopers voor nieuwbouwprojecten. Ook voor dit project zijn voor een periode van drie weken meerdere doelgroepspecifieke campagnes op Facebook gelanceerd. Omdat het project zowel twee-, drie- als vierkamerappartementen biedt aan starters, doorstromers en senioren en men ook nog kon kiezen uit huur of koop, werd de boodschap toch wel heel divers. Ga dat maar eens samenbrengen in een traditionele uiting.

Ruim 54.000 mensen bereikt met 170 advertenties

Alle targetting-mogelijkheden van Facebook zijn met succes ingezet om de juiste boodschap aan de juiste persoon te tonen. Dit resulteerde in een campagne met meer dan 170 verschillende advertenties die ruim 54.000 mensen hebben bereikt. Daarvan heeft ruim 7,5% de website bezocht. Uiteindelijk hebben 160 mensen zich aangemeld voor de start verkoop/verhuur-manifestatie. En dit voor een click-budget van nog geen € 1.500!

“Natuurlijk waren het gewilde appartementen, en werd het concept Huur-Koop heel goed ontvangen. Maar de uitstraling van het project en de zorgvuldig geplande promotiecampagne heeft een hele grote rol gespeeld in het succes. Ik heb daar ontzettend goede reacties op gekregen.”

- Rianne de Borst, Communicatie adviseur Pré Wonen.

Ook op zoek naar een effectieve aanpak voor uw nieuwbouwproject?

Onze 20 jaar ervaring in vastgoedcommunicatie beperkt zich niet tot het opleveren van een knap communicatieconcept of een indrukwekkende online marketing campagne. We stoppen ook niet na het opleveren van de uitingen. We bijten ons vast in elk project, dromen er over of worden er 's nachts wakker van en kennen werkelijk alle ins en outs.

Geïnteresseerd in een samenwerking? Bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak. Ik denk graag mee over de beste strategie voor uw project.

- Martin de Reus, Sixtyseven Vastgoedcommunicatie.

Met Martin om tafel?

Geïnteresseerd in het plan van aanpak?

Om inzicht te geven in de wijze waarop we de markt bewerken, hebben we een helder plan van aanpak met bijbehorende infographic ontwikkeld. Deze kun je via onderstaande link downloaden.

Whitepaper gemist?

Download hier de gratis whitepaper met 8 tips om meer resultaat uit je volgende vastgoedcampagne te halen.