Allrig – a new approach for the energy industry

Allrig is ontstaan door het samengaan van zes specialistische internationale ondernemingen in de olie-industrie. Met Allrig is decennia aan kennis en ervaring in de on- en offshore wereld bereikbaar geworden binnen één bedrijf: one-stop-shopping, wereldwijd, 24/7.

Opdracht voor Sixtyseven? Ontwikkel een single brand identity om de merkbelofte uit te dragen in de markt. En vervolgens de gehele implementatie binnen de organisatie realiseren en begeleiden.

In stappen

We ontwikkelden eerst een tijdelijke dualbrand om aan de buitenwereld kenbaar te maken dat ESI en Willteco hun krachten bundelden. Dat gaf ons tijd om de nieuwe naam te bedenken.

 De betrokkenheid in de organisatie was heel groot. Na vele intensieve sessies, research, schrijven, schrappen en discussies bleek Allrig als beste uit de bus te komen. Krachtig, duidelijk en internationaal:

it’s all about the rig!

A new brand is born

Met die naam gingen we verder: pay off, design. En de lijnen werden uitgezet om de organisatie wereldwijd klaar te maken voor de Launch-Campaign.

Wereldwijd kundig maken dat Allrig dag en nacht klaar staat met haar ervaren specialisten en innovatieve producten en services. Dat was in een nutshell wat we moesten waarmaken.

Our Allstars
are all yours

Dat betekende onszelf onderdompelen in de stoere wereld van rigs, cranes, jack-ups en day-rates. Algauw werd ons duidelijk: de specialisten en anchormen van Allrig, dat zijn de echte Allstars. De campagne ging van start met een DM: alle relaties stuurden we het Allyours Magazine en een Panic button waarmee ze direct in contact konden komen met een van onze Allstars.

Interne uitvoering
en realisatie

Om dit alles binnen een recordtempo voor elkaar te krijgen hebben we in Nederland een Brand-team samengesteld, en op elke locatie een Brand-leader aangesteld. Een driedaagse meeting in Houston, wekelijkse Skype-sessies en een on-line platform waar informatie werd gedeeld verhoogden de efficiency van de samenwerking en de betrokkenheid binnen de verschillende locaties en global.

Moos-Sonnevelt-sixtyseven

All branding?

Ja, maar ook een flink staaltje projectmanagement. Na het in de markt zetten van dit mooie offshore merk voelen wij ons nog meer thuis in de wereld van industrie en techniek. Kunnen we ook iets voor uw merk of project betekenen? Moos gaat graag met u om tafel!