Over Patina

Patina, dat is alles voor het dak.

Het is het oplossen van acute daklekkages, beheer en onderhoud, complete renovatie, nieuwbouw, plat, hellend en veiligheid. Maar ook waterbuffering, energieopwekking, fijnstofbinding, CO2 uitstoot vermindering. Patina heeft de verdienmodellen klaar liggen, evenals volledige ontzorgconcepten en een heleboel innovatieve ideeën. Want 350 miljoen vierkante meter dak ligt klaar om duurzaam te ontwikkelen. En bij Patina, daar denken ze in daken.

De opdracht

Een offerte is geen presentatie. Waarom eigenlijk niet?

“Wij hebben het genoegen u te doen toekomen…” Leg de offertes van 10 bedrijven in de bouw- en technieksector naast elkaar en zoek de verschillen. Grote kans dat je ze niet kunt vinden. Een saai document in een keurig mapje met een zouteloze opsomming van specificaties en randvoorwaarden. En dan dat semi-deftige taalgebruik…

Deze zelfde bedrijven begrijpen wel degelijk hoe belangrijk het is jezelf te presenteren. Ze investeren in hun website, in de nieuwsbrief, in de aankleding van het pand en de uitstraling van het wagenpark. Maar ze laten zo’n kwalitatief contactmoment met klant of prospect gewoon liggen. Zonde!

Onze aanpak

Patina manifesto

Patina besloot het anders aan te pakken. En goed. Samen schreven we eerst een manifesto. Een stevig statement, recht uit het hart van de organisatie. Over de branche en de wereld waarin we met elkaar bewegen. Over de manier waarop Patina wil samenwerken. Waarde kan toevoegen aan projecten. En natuurlijk over het dak. Dit manifesto vormt voortaan de basis van de offerte. Nu weet een opdrachtgever met wie ze aan tafel zit, en waarom ze voor Patina moet kiezen.

"Een offerte- of aanbestedingsdocument geschikt voor print en optimaal voor screen, dankzij interactiviteit. En dat is niet alleen heel functioneel, het creeërt impact."

De kracht van aantrekkelijke vormgeving

Natuurlijk gaat het bij een aanbesteding om de inhoud. Dat het aanbod aansluit bij de klantvraag. En dat dat goed onderbouwd is met cijfers. Want de uitvrager is waarschijnlijk een analytisch, rationeel denkend mens. Toch vindt circa 85% van het beoordelingsproces in het onbewuste deel van het brein plaats. Met een aantrekkelijke presentatie van de inhoud kunnen we de beslissing dus zeker beïnvloeden. Met de zorg en aandacht waarmee de offerte is ingericht en vormgegeven laten we bovendien zien dat we de opdrachtgever belangrijk vinden.

In drie seconden moet de boodschap duidelijk zijn

Oja, dat bedrag onder de streep. Is het niet gek dat de klant dat vaak zelf moet uitrekenen? Dan zijn de calculators weken in de weer om alle opties door te rekenen, en dan ontbreekt het optelsommetje. Bij Patina hebben we ervoor gekozen de offerte te voorzien van een beknopte samenvatting met de belangrijkste onderdelen uit de offerte. Zo zijn we lekker duidelijk en maken we het de opdrachtgever zo gemakkelijk mogelijk.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s