NLDC; dé aanbieder van colocatie- en connectiviteitsdiensten in Nederland. Actief midden in de metropoolregio van Amsterdam, maar ook in 3 regionale hotspots. Een organisatie die zijn vak verstaat. Maar verder denkt dan data alleen. Slimme ondernemer, initiatiefnemer, voorloper in duurzaamheid. Maar altijd met de klant centraal. Want de beste service bieden kan alleen als je de wereld van je klant kent. Ja natuurlijk, in principe levert NLDC haar klanten een rack met een stekker. Maar hoe je dat rack inzet, daar zit die toegevoegde waarde.

Metamorfose brand design NLDC Datacenters

Indrukwekkende organisatie?

Op de website zagen we vooral dat rack, de getallen en de data. De ‘harde’, zakelijke kant. De menselijke aanpak, die toegevoegde waarde en de kernwaarden van de organisatie bleven onderbelicht. Tijd om die naar boven te halen.

Terug naar de basis

Tijdens de experience mapping sessies borrelde het enthousiasme al snel op. Want trots op hun organisatie zijn NLDC’ers zeker. En die menselijke maat kwam ook meteen naar voren. Omdat NLDC de wereld van de klant écht kent, krijgen klanten de beste dienstverlening. Met grenzeloze flexibiliteit, uitmuntende zekerheid en optimale veiligheid, garandeert NLDC continuïteit voor elke business. Andere onderscheidende waarden? NLDC’ers hebben een schat aan kennis en ervaring, durven initiatieven te nemen om de business vooruit te brengen en zijn voorlopers in duurzaamheid. De organisatie heeft zelfs een voortrekkersrol als het gaat om circulair ondernemen. Waarom? Omdat NLDC het belangrijk vindt haar sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Daar konden we wel wat mee.

Verticals-NLDC-Datacenter-Experience-Mapping-Sixtyseven

Van vertical tot ecosysteem

We keken naar klanten en sectoren. Of verticals zoals NLDC de verschillende branches noemt. NLDC’ers bleken heel goed te weten wie hun klanten zijn en kennen hun uitdagingen en behoeftes. En NLDC weet exact hoe zij de business van hun klanten verder kunnen brengen. Ze weten waar het voor klanten om draait. Wat er bij hen leeft. En kennen hun zogenoemde ecosystemen.

Data als hart van organisaties

Een nieuwe pay-off vormen was eigenlijk niet zo moeilijk. Want kijken we naar de kern van de dienstverlening van NLDC, dan zien we dat NLDC zich altijd in het centrum van haar klanten bevindt. Want data is voor klanten de kern van hun business. Waar alles omdraait. En daarom continu beschikbaar moet zijn. En altijd veilig. NLDC: Center of your world. Één verbindende paraplu voor alle vormen van onze communicatie, het fundament van het brand design.

Mens en data

Met dat plaatje voor ogen, gingen we allereerst aan de slag met de visuele identiteit. Om weer te geven wat NLDC in essentie doet, legden we drie basisvormen vast die we gebruiken als grid voor illustraties, iconen of vormelementen: een vierkantje voor altijd toegankelijk, een streepje voor altijd verbonden en een rondje voor het centrum van de wereld van klanten. Hetzelfde deden we met de kleuren. Waar groen staat voor duurzaam, staat blauw voor intelligentie en zwart voor techniek.

Visuele merkidentiteit

De basisvormen waren het uitgangspunt voor een heel spectrum aan iconen. Want elke dienst kreeg zijn eigen set. En ook per vertical ontwikkelden we een collectie. Zo creëerden we een eigen wereld voor elke vertical. En daarmee een geheel eigen beleving. De basisvormen waren ook het uitgangspunt voor de brochures, presentaties en alle andere middelen die we ontwikkelden. Die zie je samen met de iconen dan ook overal terug.

De kracht van goede copy en een goede beeldbank

Goede copy? Onmisbaar wanneer je de boodschap écht wilt laten landen. De stijl? Korte, krachtige zinnen waarin de beloften van NLDC duidelijk naar voren komen. Want de mensen van NLDC doen wat ze beloven. Zonder compromis. Zonder mitsen en maren. En zonder er doekjes om te winden. Nuchter, Nederlands én menselijk. Want bij NLDC staan de behoeften, wensen en uitdagingen van klanten voorop. NLDC investeert dan ook volop in die persoonlijke relatie. En in het ecosysteem van haar klanten. Omdat de organisatie alleen zo de beste dienstverlening aan klanten kan leveren. We schreven een manifest: het uitgangspunt voor alle communicatie. Op basis daarvan schreven we ook de teksten voor de website. Dat Nederlandse, nuchtere, maar toch ook persoonlijke wilden we ook laten terugkomen in beeld. Met mensen en pas op de tweede plaats data. Klanten én NLDC’ers. Natuurlijk!

Brand design system

Belofte, merkidentiteit, visuele identiteit, corporate identity, graphics, tone of voice. Alle elementen legden we vast in brand system en asset management system Frontify. Met heldere guidelines en altijd up-to-date zodat we de merkidentiteit goed behouden. En deelbaar met alle collega’s zodat NLDC iedereen kan meenemen in de merkbeleving. Met simpele richtlijnen en tools maken we het voor iedereen gemakkelijk om zelf aan de slag te gaan met social media posts. Of nieuwsbrieven in Mailchimp bijvoorbeeld. Handig! En het levert bovendien consistente middelen op. Zo faciliteren we NLDC om zelf uitingen te creëren. En gaat het ‘nieuwe’ NLDC pas echt leven.

Frontify – Online brand- en asset management

Mailchimp – Drag-en-drop e-mails ontwerpen

Canva – Drag-en-drop social media uitingen conform brand identity

De medewerkers in het hart van het pand

En toen stoomden we door. We ontwikkelden een scala aan huisstijlmiddelen. Van visitekaartjes, presentaties en notitieboekjes tot aan laadpalen, headers, banners, posters en screensavers. Extra leuk? We mochten het interieur van het hoofdkantoor onder handen nemen. Van raamfolies en liftwanden tot aan de toiletdeuren en het interieur van de kantine. Meest bijzonder is zonder twijfel de employeeswall. Alle NLDC’ers prijken nu op een doek van vier bij vier meter aan de wand.

“Sixtyseven heeft ons geholpen het merk NLDC stevig neer te zetten. In een relatief korte tijd hebben we samen een nieuwe basis ontwikkeld, van een merkmanifest, een nieuwe huisstijl tot aan een nieuwe website. Een prettige samenwerking met inhoudelijk zeer sterke mensen die ons helpen scherp te blijven.”

Jeroen van BrusselMarketing & Sales

Een echte lean-aanpak voor de website

Een belangrijke wens van NLDC was om de website snel te lanceren. We kozen er daarom voor om de website in 3 fases te ontwikkelen. Zo konden we de basiswebsite in een korte tijdsperiode realiseren. Ja, daar moesten we alle zeilen voor bijzetten. Maar dat doen we graag. Met enthousiasme gingen we aan de slag. Samen met NLDC. Een passend design, krachtige teksten en slimme techniek. Het resultaat is een sterke website waar je energie van krijgt. En waar data en diensten, maar vooral de mens centraal staat.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s