Bonarius brengt comfort in de ruim 180.000 huishoudens waar zij de cv-installatie verzorgt. Kwaliteit en bewonerstevredenheid staan voorop. Dat kan alleen met de beste monteurs en medewerkers van Nederland en die heeft Bonarius! Maar zo’n ijzersterke positie moet je veiligstellen. Ook als je hard groeit en dagelijks nieuwe mensen aanneemt. Daarom zocht Bonarius naar een strategie om het kwaliteitscijfer blijvend te waarborgen én verder te verhogen. Challenge accepted!

Bonarius gaat voor kwaliteit-campagne

De medewerkers van Bonarius zijn echte vakmannen en -vrouwen. Stuk voor stuk professionals in hun werk. Maar wat is kwaliteit eigenlijk in hun ogen? En hoe zorg je dat ze daarover met elkaar in gesprek gaan? We kozen voor Facebook als belangrijkste campagnekanaal. Spannend, want de doelgroep is vrij uitgesproken… Bonarius deinsde gelukkig niet terug en de community Bonarius Professionals werd gestart.

Great things never came from comfort zones

Omdat we niet konden voorzien hoe monteurs en medewerkers zouden gaan reageren, gooiden we het niet over één boeg. Met een slim content marketingplan konden we verschillende soorten berichten uitproberen. Het managementteam maakte een kick-off video, de eerste posts werden ingepland en de groepsbeheerders waren klaar voor de start. Ready, set, go!

Alle monteurs en medewerkers werden uitgenodigd en druppelden langzaam binnen. En toen… was het stil. De kat werd flink uit de boom gekeken. Natuurlijk postten wij enthousiast door.

Stapsgewijs verzamelden we meer likes – soms een verdwaalde comment. Tot we de kracht van memes ontdekten. Onder de noemer ‘Trust me, I’m an engineer’ lieten we monteurs de meest hilarische montage #fails delen. Dat bleek een succes. Het ijs was gebroken, en de groep kwam tot leven.

Van geintjes naar keiharde resultaten

Natuurlijk: ruimte voor fun. Maar Bonarius wilde ook aan de slag met serieuze uitdagingen. Denk aan het aantal terugkoppelingen. Als monteurs hun klus niet kunnen afmaken, moeten ze op een ander moment terugkomen. Dat brengt kosten met zich mee en is onhandig voor de bewoner. En wat dacht je van ongebruikte onderdelen? Die kunnen vaak niet opnieuw worden ingezet. Zonde! Alleen al door intensief aandacht aan deze zaken te schenken, slaagden we erin het aantal terugkoppelingen te halveren.

Hoe? Eén woord: awareness. We namen monteurs mee in het hele proces: van het telefoontje naar de planning tot de extra benzinekosten. In video’s, cijfers en columns. Dat deden we ook met andere kwaliteitsaspecten. Collega’s deelden hun eigen ervaringen, positief én negatief en er werd volop gereageerd. Kort door de bocht soms, maar ook steeds vaker inhoudelijk. Dat leverde waardevolle inzichten op voor de organisatie, en vooral waardevolle onderlinge feedback: leren van elkaars oplossingen. De kwaliteitsscore begon te stijgen. Dat motiveerde!

Strijden om de titel ‘beste monteur/medewerkers van Bonarius’ in grote finale

Om te laten zien dat hoe belangrijk kwaliteit is voor de organisatie en om de campagne nog een extra boost te geven, sloten we af met een grote finale. In de laatste twee maanden van het jaar werden álle monteurs op verschillende punten beoordeeld door kwaliteitsinspecteurs. Niet alleen vakmanschap, maar ook klantbeoordelingen, het bijwonen van toolboxmeetings, verzuim en omgaan met spullen telden mee. Medewerkers op kantoor werden aan twee stevige quizrondes onderworpen om hun kennis te testen. Wie-o-wie zouden er als beste uit de bus komen? De actie in de Facebookgroep was niet van de lucht. Wat een betrokkenheid!

Complimentjes geven is leuk. En het werkt!

Een knap stukje vakwerk? Een blije klant? Een collega goed geholpen? De hashtag #ikwileenbonuspunt werd volop ingezet in de groep. En nog leuker: je kon ook elkaar in het zonnetje zetten en bonuspunten weggeven. Dit leidde tot een spannende eindstrijd, want de mannen en vrouwen van Bonarius zijn wel te porren voor een beetje competitie. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werden de winnaars bekend gemaakt. De felbegeerde titel werd bemachtigd door twee monteurs én een medewerker van de binnendienst. En de prijs? Een weekendje weg naar keuze voor twee personen. Geen betere manier om het jaar te beginnen!

And the winner is…!

Hoe een social media kanaal een waardevol intern communicatiemiddel kan zijn

De kwaliteitscampagne is afgerond, maar de Facebook-groep is nog even actief. Zo plaatst directeur Renzo van Heusden wekelijks een column om iedereen te betrekken bij wat er speelt in het bedrijf en worden polletjes ingezet om snelle feedback te verkrijgen. Maar vooral de monteurs hebben het nut van de groep ontdekt. Ze delen dagelijks wat ze zoal tegenkomen in het werk en gebruiken elkaars expertise. Betrokkenheid, verbinding, dialoog en natuurlijk af en toe een geintje: daar kan geen nieuwsbrief tegenop!

Een sterk merk: dat begint van binnenuit. We helpen je graag op weg met een sterk staaltje interne communicatie. Benieuwd? Kom bij ons langs in Beverwijk. De koffie staat klaar!

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s