Over Het Consortium

5 spelers op het gebied van renovatie en vastgoedonderhoud

Het Consortium is een vaste formatie van vijf gespecialiseerde serviceorganisaties die elkaar naadloos aanvullen. Wij hebben ons aan elkaar verplicht tot een duurzame en formele ketensamenwerking. Wat we delen, is kracht, vitaliteit, innovatief vermogen en onze track records. En de durf om gezamenlijk met het Consortium te investeren in de toekomst.

De opdracht

Hoe zouden jullie het Consortium in de markt zetten?

Met 4 andere bureaus werden wij uitgenodigd om mee te doen aan een pitch. Met al onze ervaring in de bouwbranche en de vastgoedmarketing moesten we deze pitch natuurlijk winnen. We kennen immers de markt, weten wat er speelt. Zo weten we bijvoorbeeld dat iedereen exact hetzelfde roept. Om de corporaties te overtuigen van de voordelen van Resultaat Gericht Vastgoed Onderhoud, worden steeds dezelfde clichés opgesomd, en dezelfde TNO-rapporten aangehaald. We waren er vrij snel uit, dat we dát dus niet zouden gaan doen. En oja, we wonnen de pitch. Maar dat was ook het uitgangspunt.

Onze aanpak

Geen USP’s maar UBR’s

De vijf partners van het Consortium beschikken elk over een onschatbare hoeveelheid kennis en ervaring. Hun inzichten brachten we samen in één grote experience mapping-sessie. We formuleerden belangrijke ‘consumer insights’, zoals dat er weliswaar veel over wordt gepraat en geschreven, maar dat corporaties in de praktijk misschien nog een beetje moeten wennen aan hun nieuwe rol als regisserend opdrachtgever. En dat het aan het Consortium is om ze in dit veranderingstraject mee te nemen. We gingen kortom niet op zoek naar unique selling points, maar naar unique buying reasons.

Een goed verhaal vraagt om een dito presentatie. Meestal betekent dit dat er een website nodig is, plus een powerpoint presentatie en natuurlijk een brochure. Wij kozen ervoor om dit allemaal te combineren. Eén compacte website, modulair opgebouwd en interactief.

Het verhaal vertelt zichzelf, maar laat zich op een tablet ook prettig en op verschillende manieren presenteren. Kortom, het web design staat als een huis. En toch kun je er alle kanten mee op. Met deze basis kunnen we het Consortium echt in de markt gaan zetten. Te beginnen in de bestaande netwerken van de partners, maar ook door LinkedIn actief te gaan inzetten en door autoriteit te claimen in relevante media.

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s