En Nederland loopt daarin voorop. In 2030 is naar verwachting meer dan de helft van de auto’s op onze wegen een elektrische. Deze auto’s moeten natuurlijk allemaal opgeladen worden. De EV-markt is dan ook booming.

De overheid stimuleert elektrisch rijden, gemeentes staan klaar om te investeren in het creëren van laadpunten, bedrijven bedenken verdienmodellen om aan te haken en E-drivers zoeken hun weg in al het aanbod. Mobility service providers en charge point operators struikelen over elkaar heen om te mogen leveren, beheren, exploiteren en faciliteren. Van grote energiebedrijven tot kleine start-ups: ze zijn allemaal van de partij. Dat maakt het er niet altijd inzichtelijker op…

Daar gaat E-flux verandering brengen

Ook E-flux is een start up in het speelveld voor elektrische mobiliteit. Maar ze zijn niet de zoveelste aanbieder. Hun ambitie is juist om de keten te herstellen met één onafhankelijk platform en flexibel beheersysteem. Zodat je als EV-driver gewoon keuze hebt uit alle laadpalen en alle abonnementen, en overal kunt laden met welke laadpas je maar wilt. De meeste eerlijke en betaalbare oplossing!

Gina en Vincent, de oprichters, kennen elkaar uit een andere duurzame en innovatieve sector: zonnepanelen. Samen bedachten ze dit intelligente beheersysteem en zijn ze nu in staat installateurs, bedrijven, overheden en parkeergarages optimaal te ontzorgen op dit gebied. Zelf bieden zij de EV-driver volledige flexibiliteit tegen vaste lage kosten.

Een goed verhaal moet je in één keer goed neerzetten

Samen gingen we aan de slag met de communicatie. De markt mag in het begin wat ingewikkeld lijken, als merk bleek E-flux gelukkig een duidelijk eigen persoonlijkheid te hebben. In de merksessie die we met elkaar deden waren de juiste beelden snel gevonden. E-flux is een mannelijk merk, jong, sexy, casual, vol zelfvertrouwen. Denk Elon Musk! Of denk aan een dolfijn: intelligent, communicatief, sensitief, sociaal, speels en vriendelijk. Keep it simple, een mooie basis voor de branding.

We hadden het niet beter kunnen zeggen

Een uitnodiging en een belofte tegelijkertijd, dat is de slogan die we voor E Flux bedachten: feel free! Lading en gevoel passen bovendien helemaal bij de uitstraling van het jonge merk. Daarvandaan gingen we verder. Als start up moet je je verhaal snel op orde hebben. In korte tijd werkten we daarom de look & feel uit en ontwikkelden we de website en diverse presentatiemiddelen. Ook maakten we ontwerpen voor de huisstijl en de eigen laadpassen.

“Sixtyseven heeft voor ons een uniek branddesign gecreëerd die onze startup de juiste professionele uitstraling geeft en volledig bij ons past. De samenwerking was super waardoor wij binnen no time een volledige website én huisstijlmiddelen in E-Flux design live hadden.”

Gina ter HeideOwner E-flux BV

Doelgroepen centraal

De uitdaging voor de website was om de pagina’s pér doelgroep in te richten en te voorzien van een heel eigen boodschap. Het werken in co-creatie ging soepel en super efficiënt. Gina en Vincent leverden voortdurend content aan, wij selecteerden en bewerkten vervolgens de beelden, maakten graphics bij de teksten en deden de styling van de pagina’s. In no time stond de site live en kon E-Flux van start!

Bekijk de website

Staat er bij jullie al een laadpaal?

Als merkenbouwers nemen we de laadpaal niet vaak mee in de mediamiddelenmix. Toch is het stimuleren van elektrisch rijden een slimme manier om je te onderscheiden als duurzame, toekomstgerichte en klantvriendelijke organisatie. Naar je eigen medewerkers én naar je bezoekers. Sterker nog, met een laadpaal op je parkeerterrein kun je behoorlijk indruk maken. Dat je E-Flux daarvoor moet bellen, lijkt ons duidelijk. Het is maar een tip.

En feel free om ons te bellen als je je merk ook zo lekker de markt in wil brengen!

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s