Over DDi

Redesign branding en online presence DDi

DDi ontwikkelde in 2011 samen met Sixtyseven een nieuwe corporate identity en bijbehorend marketingcommunicatieconcept. ‘Alle bedrijven in Nederland van hun papier af helpen’ was de ambitie en ‘Van papier naar digitaal’ de slogan. In een paar jaar tijd werd echter een flinke slag gemaakt en een geheel nieuwe koers bepaald.

Met minstens zoveel ambitie wil DDi zich de komende jaren gaan focussen op de grote b-to-c organisaties in de branches onderwijs, zorg, overheid en financiële dienstverlening. Data-intensieve organisaties die te maken hebben met communicatie op grote schaal, met zowel klanten en leveranciers als eigen medewerkers. Communicatie die allang niet meer alleen op papier plaatsvindt, maar in vele fysieke en digitale vormen, en waar vaak complexe processen en een grote inzet van mankracht aan te pas komen. Door het automatiseren van deze workflows, kan juist bij dit soort bedrijven een enorme efficiency-slag gemaakt worden. En dat is nou juist waar DDi mooie oplossingen voor ontwikkelt.

De opdracht

Een nieuwe focus

Een nieuwe focus betekent een herpositionering van het merk. En gelukkig wilde DDi dat weer met ons doen. We startten met een serie experience mapping-sessies om de essentie boven tafel te krijgen. Dat het niet meer om papier gaat, of om het scannen van documenten, maar om het begrijpen en stroomlijnen van informatie. En dat je door dit te automatiseren niet alleen ongelooflijk veel kunt besparen, maar ook je dienstverlening kunt optimaliseren. En dat DDi daar de onbetwiste specialist in is. Omdat ze bij DDi slimme technieken inzetten om te doen wat eigenlijk alleen mensen kunnen: informatie ergens uithalen. Wat welbeschouwd gewoon magisch is. Zeker als je bedenkt dat er bij bedrijven enorm geworsteld wordt met die groeiende berg aan informatie. DDi ziet dat en wil daar ontzettend graag bij helpen. Want DDi weet dat als je dit goed automatiseert iedereen blij is: de eindklanten, de leveranciers én de medewerkers. Dat moesten we dus duidelijk maken. Niet door het allemaal te willen vertellen, maar door het te vertalen naar een eigentijds marketingcommunicatieconcept: visueel, persoonlijk, ambitieus, aspiratief. Om te laten zien dat DDi er klaar voor is: You and I. Let’s make magic happen!

Onze aanpak

De essentie boven water krijgen

Ook in deze fase namen we de tijd om het strategische concept goed uit te werken. En ook nu bood de experience mapping methode een uitstekend hulpmiddel. We brachten de online customer journey in kaart, bepaalden gezamenlijk de structuur, de content, en de call to actions en kozen een CMS.

Niet over één nacht ijs: de nieuwe website… Een goede mix tussen informatie verstrekken, beleving creëren en conversie genereren. Dat waren de pijlers voor de nieuwe website.

Sixtyseven ging aan de slag met design en realisatie en DDi met teksten en SEO. Er volgden een paar maanden van intensieve samenwerking, met dagelijkse afstemming en finetuning. Toen de website live ging, voelde dat echt als een magisch moment.

Before and after

DDI beeldtaal en vormtaal

Handgemaakte iconen en illustraties voor elke oplossing en processtap

Why, tell me why

Vaak gebeurt het. Dat ondanks het intensieve voortraject en het enthousiasme de twijfel toeslaat. DDi’ers geloven in wat ze doen, maar zijn ook kritisch en bescheiden. Niet schrikken alsjeblieft, stond er dan ook boven het mailtje, even over de pay off ‘Let’s make magic happen’. Hij is prachtig, en hij klopt. Maar is het geen overpromise? Wat zullen onze klanten wel niet zeggen? Het is voor ons nuchtere Hollanders soms lastig om uiting te geven aan onze aspiratie. We doen liever niet te gek. We leggen uit wat we doen, en hoe we het doen, maar we durven niet te gaan staan voor wie we zijn. En we beloven niets. Want stel dat we dat niet kunnen waarmaken.

In de bekende golden cirkel-talk van Simon Sinek betoogt hij dat bedrijven op zoek moeten naar het waarom van hun bestaan. De fascinatie waarmee DDi’ers praten over de techniek, de bevlogenheid wanneer ze vertellen over de manier van samenwerken met relaties die ze voor ogen hebben. Die is echt. En dat gevoel zit in ‘Let’s make magic happen’. Een pay off die is gebaseerd op, inderdaad, de ‘why’ van DDi. Daar is geen speld tussen te krijgen. Meer dan 20.000 mensen maken al gebruik van de magie van DDi. Daar mogen DDi’ers heel erg trots op zijn. En ze kunnen nog veel meer betekenen. Dat is die ambitie. Gelukkig is ‘Let’s make magic happen’ niet gesneuveld. Aan ons de taak om te helpen daar goed lading aan te geven. Zodat we zowel klanten als de eigen mensen meenemen in de magic van DDi.

Magic touch

Het Magic-concept hebben we doorvertaald naar alle communicatiemiddelen. Een nieuwe huisstijl natuurlijk. Maar ook een nieuwe lijn voor testimonials en brochures. En een restyling van de software interface. En niet te vergeten de aankleding van het pand. Alleen een nieuw naambordje bij de deur? Dan ken je DDi niet. Het hele pand in Hoofddorp is inmiddels omgetoverd in de nieuwe look & feel, tot aan de toiletten toe.

En natuurlijk zijn we nog lang niet klaar. Sterker nog, DDi heeft de marketingkalender klaarliggen. Bestaande en nieuwe klanten zullen actief benaderd worden middels campagnes. Passend binnen de nieuwe strategie zullen daarvoor kwalitatievere kanalen als telesales, persoonlijke emails en maatwerk-informatiepakketten worden ingezet. Ondersteunend organiseren de magicians inspirerende webinars en wordt er druk geblogd. Want ook intern zijn de eerste stappen gemaakt: van een introverte, technische club, naar een ambitieus, marketinggedreven team van professionals.

The magic is about to happen!

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s