De opdracht

Jonge, ambitieuze (en knettergekke) gasten met een wereldproduct

Hoe leuk is het om die te kunnen helpen met het professionaliseren van hun merk. BigAirBag® veroverde in de afgelopen 10 jaar de wereld van de extreme sports, events en adventure experiences met hun waanzinnige product. Dat deden ze zo snel dat hun online presence achterbleef bij hun marktpositie. Tijd dus voor the next steps: een scherpere propositie, een nieuwe website en een doordachte marketingstrategie.

Over BigAirBag®

Founded in a country
without mountains

Zo beginnen ze hun verhaal. BigAirBag® startte 10 jaar geleden met het ontwerpen van airbags voor het freestyle snowboarden en de skisport. In de fabriek in Friesland werd ook al meteen doorontwikkeld: steeds verfijndere technieken, betere features en creatievere designs. Community driven innovation noemen ze het zelf. Want vrijwel onmiddellijk werden ze door de extreme sport community omarmd, en geholpen door bekende freestyle sporters en internationale merken. Betere ambassadeurs kun je je natuurlijk niet wensen.

De teller op de site telt o.a. de stunts met een zachte landing (meer dan 10 miljoen) én de mensen die een foto maakten van een BigAirBag (meer dan 100 miljoen). And still counting. Discovery channel maakte zelfs een speciaal programma over de geavanceerde technologie.

100.000.000

foto’s gemaakt door fans

10.000.000

zachte landingen

Onze aanpak

Next steps

Met het succes kwam ook de toepassing van het product voor andere markten: trampolineparken, bike & skateparken, avonturenparken en de evenementenbranche. En het besef dat je je marketing dan ook anders moet gaan inrichten.

Over de exacte inrichting van die marketing hebben we een gezamenlijke Experience Mapping-sessie gehouden. En aangezien wij vrij weinig (lees: niets) van airbag’s weten zijn we ook maar even langs gegaan voor een rondleiding.

"Na de brainstorm sessies hebben we de designers kunnen uitdagen om verder te gaan en dat is goed gelukt met als resultaat veel meer dan alleen een website!"

Hans Weeren, BigAirBag ®

Structuur en design

De sitemap en wireframes vormen de ruggengraat voor het hele project. Navigatie-flows, conversie, technische uitdagingen en natuurlijk content denken we op deze manier uit voordat we verdergaan met de visuele designs.

Professioneel platform
voor content en campagnes

Kortom: we hebben BigAirBag geholpen bij de stap van een verzameling toffe filmpjes naar een professionele website waarop belofte, beleving (oké toffe filmpjes) en bewijs voor elke doelgroep kloppen.

Een website waar je
jaren mee vooruit kunt

Een website bovendien die een goed platform biedt voor resultaatgerichte marketingcampagnes. Dankzij de visuele pagebuilder is het opzetten van landingspagina’s en fluitje van een cent. Dat is nog eens lekker online marketing voeren.

Nieuwe uitstraling biedt platform
voor meer communicatie

Een bekend gezicht voor
veel van onze klanten

In onze regio is hij een bekende verschijning: Hans Weeren jr. Al op zeer jonge leeftijd startte hij zijn eigen bedrijf: het wassen van auto’s op locatie. Met dezelfde ondernemingszin leiden hij en zijn compagnon Tomas Huting nu BigAirBag®. Ze hebben volop plannen en flinke ambities: meer voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Deze professionaliseringsslag gaat ze daar zeker bij helpen.

Maar saaie zakenmannen zullen het nooit worden. Onder de Top Secret button op de website zoeken ze gekke mensen met onuitvoerbare plannen. Een idee is nooit wild genoeg, en een uitdaging nooit groot genoeg voor BigAirBag®.  Kijk, daar krijgen wij nou energie van!

"Als je een niet alledaags product hebt is het fijn wanneer een reclamebureau zich probeert in te leven in wat er speelt in jouw wereld en dat heeft onze projectmanager zeker gedaan. Verbeteringen werden doorgevoerd nog voordat wij het hadden kunnen beoordelen, geweldig!"

Hans Weeren, BigAirBag ®

Niet bang om wat meer op te vallen?

Kom eens bij ons langs (of nodig ons uit) en deel jullie ambitie met ons.

Recente projecten

vastgoedcommunicatie

Branddesign voor NewRoots

brand activation

Van twee organisaties naar één nieuw merk: NorthC Datacenters

vastgoedcommunicatie

Bijzondere campagne voor unieke Vreelandse villa’s